Situat la marginea vestică a țării, Köln este unul dintre cele mai frumoase orașe și locuri de explorat din Germania. Fără îndoială! Plin de viață și de caracter, Köln este unul dintre cele mai mari și mai diverse orașe, iar cu Catedrala din Köln, numeroasele sale muzee de renume mondial și vibrantul Cartier Belgian, există ceva de care fiecare vizitator se poate bucura.

Catedrala Koln

Cu peste 500 de trepte, aceasta poate fi o urcare destul de abruptă, dar escaladarea înălțimilor unuia dintre cele mai emblematice obiective turistice din Köln incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO, merită pe deplin.

Catedrala din Köln este una dintre cele mai impresionante catedrale gotice din lume fiind construită pe o perioadă de aproape 600 de ani, începând cu anul 1248 și fiind finalizată abia în 1880. Inițial, ideea construirii unei catedrale a fost legată de dorința de a găzdui relicvele celor trei regi magi, aduse din Milano. Din păcate, lucrările au fost întrerupte din diverse motive pe parcursul secolelor, inclusiv din cauza lipsei fondurilor și a unor evenimente istorice.

Catedrala din Köln este, fără îndoială, una dintre cele mai importante atracții turistice din Germania și continuă să atragă vizitatori din întreaga lume, datorită bogăției istorice, arhitecturale și spirituale.

Distrează-te în districtul Belgian

Districtul Belgian este unul dintre cele mai distractive locuri din Köln și un cartier excelent pentru a petrece o seară devreme pentru băuturi, mâncare și întâlniri cu prietenii alături de prieteni.

Plin de o sumedenie de baruri interesante și restaurante delicioase, acesta reprezintă cartierul perfect pentru a-ți petrece seara în oraș.

Asigură-te doar că faci o rezervare la orice restaurant din Köln înainte de a pleca, mai ales în weekend. Multe dintre localurile din Cartierul Belgian au devenit foarte populare așa că recomandăm să sunați înainte.

Vizitează muzeele

Köln este bine cunoscut pentru muzeele sale de clasă mondială, așa că asigură-te că explorezi numeroasele muzee, inclusiv incredibilul Muzeu Ludwig, care găzduiește lucrări ale lui Picasso și ale altor artiști de talie mondială.

În fiecare an, Köln găzduiește, de asemenea, unul dintre cele mai interesante festivaluri, unde poți explora, petrece și admira muzeele în miez de noapte.

Plin de DJs, și o grămadă de oameni – muzeele devin locul unde trebuie să fii, să vezi și să te bucuri. Noaptea Muzeelor are loc o dată pe an și suntem de părere că este unul dintre cele mai distractive lucruri de făcut în Koln.

Admiră (și vizitează) pitoreștile biserici din oraș

Există o mulțime de biserici frumoase de văzut în Köln, dar recomandăm vizitarea în special a Bisericii Sfântul Martin – arhitectura sa este cu adevărat deosebită.

Biserica Groß Sankt Martin este una dintre cele mai vechi și remarcabile biserici din Köln. Situată pe malul Rinului, aceasta se bucură de o istorie bogată ce se întinde pe mai multe secole. Construcția bisericii a început în secolul al XII-lea, în stilul romanic, și a fost finalizată în secolul al XIII-lea. Cu toate acestea, ea a suferit unele modificări și restaurări ulterioare de-a lungul timpului.

Biserica este remarcabilă datorită arhitecturii sale impresionante. Turnul central, în stil romanic, este una dintre cele mai distinctive caracteristici ale bisericii. În plus, a fost construită pe locul unui vechi mănăstiri, iar fundațiile sale păstrează unele elemente din acea perioadă.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, biserica a fost grav afectată de bombardamentele aliate, iar turnul său central a fost grav deteriorat. Cu toate acestea, în anii care au urmat războiului, ea a fost restaurată și reconstruită cu grijă pentru a-și recăpăta frumusețea originală.

Interiorul bisericii impresionează prin simplitatea sa elegantă și prin frumoasele vitralii care ilustrează scene biblice. De-a lungul istoriei sale, Sankt Martin a servit drept biserică parohială și mănăstire, iar astăzi este adesea folosită pentru concerte și evenimente culturale.

Biserica Sankt Martin este nu doar un loc de cult, ci și un monument istoric important, ce oferă vizitatorilor o privire în trecutul bogat al orașului Köln și al Bisericii Catolice în Germania.

Fă o plimbare pe Podul Hozenzollern

Pentru o priveliște frumoasă a orașului, traversează Rinul. Aceasta este o zonă minunată de plimbare în Köln, mai ales la apus.

Una dintre cele mai bune modalități de a face acest lucru este prin Podul Hohenzollern până la Rheinboulevard, unde te vei putea relaxa și te vei putea bucura de apusurile de soare glorioase pe care le oferă Köln.

În plus, pe malul râului, vei găsi o mulțime de mici baruri și cafenele care fac ca această zonă din Köln să fie atât de plăcută pentru plimbare.

Savurează bucătăria kölsche

Când te afli în Köln, trebuie neapărat să te oprești la Früh am Dom pentru a savura preparate tradiționale din bucătăria kölsche.

Atmosfera relaxată a localului, mâncarea delicioasă și berea Kolsh sunt cu siguranță un motiv pentru a face o oprire aici.

Promitem că nu vei pleca dezamăgit!

Explorează Centrul Vechi

Köln datează încă din perioada romană, ceea ce înseamnă că există o gamă întreagă de stiluri arhitecturale și istorii diferite de explorat.

Un loc pe care trebuie neapărat să-l vizitezi este orașul vechi, unde vei găsi case colorate, magazine pitorești și străzi pietruite care amintesc de viața de acum multe secole. Este un loc deosebit, ce trebuie neapărat explorat!

Vizitează cel mai tânăr cartier din Köln, Rheinauhafen

Unul dintre cele mai noi cartiere din Köln, Rheinauhafen este locul perfect pentru a descoperi cele mai interesante clădiri noi din oraș, Casele Crane.

Această zonă portuară, cândva plină de viață, a fost transformată acum într-un centru creativ și în niște clădiri destul de interesante, care reprezintă, în opinia noastră, unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Köln atunci când soarele începe să apună. Priveliștile sunt superbe.

Acestea fiind spuse, dacă ești mai interesat de istoria orașului Köln, atunci această zonă s-ar putea să nu fie pentru tine. Nu uita, tu ești cel care vizitează, așa că asigură-te că alegi cele mai bune lucruri de făcut în Köln care ți se potrivesc!

Bucură-te de apus la 103 metri deasupra orașului

Unul dintre cele mai bune puncte de a vedea orașul se află în Köln Triangle. Kölner Triangle, cunoscut și sub numele de KölnTriangle, este un zgârie-nori situat în inima orașului.

Ceea ce face KölnTriangle remarcabil este platforma sa de observație situată la etajul 29. Această platformă oferă o privire panoramică asupra orașului Köln și a regiunii din jur. Vizitatorii pot admira Catedrala din Köln, podurile peste Rin, precum și alte puncte de interes importante ale orașului.

Platforma de observație este deschisă publicului, iar mulți turiști și localnici o vizitează pentru a se bucura de priveliștea splendidă. De asemenea, KölnTriangle servește ca un simbol modern al orașului și adaugă o notă contemporană la peisajul istoric al Köln-ului.

În concluzie, sperăm că prin rândurile de mai sus v-am convins să vizitați acest frumos oraș numit Köln și vă așteptăm la noi pentru a plănui următoarea vacanță!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *