Nisa este unul dintre acele locuri din Franța în care nu vei găsi motive pentru a o vizita. De fapt, aș spune chiar că, cu toate lucrurile uimitoare pe care le poți face în Nisa – și în zonele înconjurătoare din sudul Franței, Nisa este un oraș francez care se află în fruntea listei de călătorie a multor oameni.

Castel Plage

Nisa este capitala Rivierei franceze, așa că, cu siguranță, nu duce lipsă de plaje publice și private din care să alegi (este suficient să spunem că unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Nisa este să profiți la maximum de soare).

Acestea fiind spuse, Castel Plage este, fără îndoială, cea mai frumoasă plajă privată din întreaga regiune. Nisipurile sale de un alb strălucitor și apele de un albastru viu constituie un cadru perfect pitoresc pentru a face plajă sau, în general, pentru a te bălăci în apă.

Există, de asemenea, un restaurant fantastic aici, pe plajă, pentru a mânca ceva atunci când dorești să iei o pauză de la acea muncă aglomerată de relaxare pe plajă. 🙂

Colline du Chateau

Acesta este unul dintre cele mai populare lucruri de făcut în Nisa! Ridicându-se la 92 de metri deasupra nivelului mării, nu este doar punctul de cea mai mare altitudine din oraș, ci și locul unde poți vizita ruinele Chateau de Nice.

Cândva o cetate militară activă, a fost în cele din urmă distrusă la începutul anilor 1700 de către Ludovic al XIV-lea. Ruinele de aici merită neapărat să fie vizitate, dar trebuie spus că unul dintre cele mai bune lucruri legate de vizitarea Dealului Castelului este punctul de belvedere fantastic care domină Golful Nisa.

În timpul verii, asigură-te că lași suficient timp pentru a vizita frumoasele grădini.

Lascaris Palace

Acesta este unul pentru cei pasionați de muzică… și cred că și de istorie! Dacă îți plac ambele, atunci vei fi foarte fericit aici, deoarece, în Palatul Lascaris, vei găsi un sortiment uriaș de instrumente muzicale expuse, precum și un decor și o arhitectură destul de uimitoare în timp ce te plimbi pe holurile sale. Palatul Lascaris este deschis în fiecare zi între orele 10:00 și 18:00, cu excepția zilelor de marți și a sărbătorilor importante. Intrarea este gratuită pentru toți!

Cathédrale Sainte-Réparate

Acesta este unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faci în Nisa și pe care cu siguranță nu trebuie să îl ratezi! Situată în Vielle Ville, simplitatea relativă a catedralei romano-catolice oferă foarte puține indicii despre frumusețea remarcabilă și arhitectura incredibilă aflată în interior!

Interiorul cu design complicat este mai degrabă somptuos, cu multă aurire și detalii fantastice. Datând din 1685, aceasta este încă o catedrală activă, așa că asigură-te că verifici orarele dacă dorești să participi la slujbă aici.

Parc du Mont Boron

Dacă te-ai săturat să vizitezi obiectivele turistice, să mânânci în restaurante minunate, să te relaxezi pe plajele idilice și, în general, să faci toate lucrurile relaxante din Nisa, și dorești să faci ceva mai activ, efectuează o excursie în partea de est a orașului, la Parc du Mont Boron.

Aici există peste 11 km de trasee de drumeție din care poți alege, variind de la o excursie ușoară de o oră până la trasee mai obositoare care necesită aproape o zi întreagă pentru a fi parcurse! Vârful Mont Boron oferă priveliști spectaculoase sau, poți urca pe Mont Alban pentru a avea ocazia de a explora ruinele unui fort militar – dacă ești pregătit pentru ceva exerciții fizice.

Place Massena

Situată în centrul orașului Nisa, aceasta este o piață destul de distractivă și plină de viață și, cu siguranță, unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faci atunci când te afli în oraș (deși sunt șanse să o faci oricum, fără plănuire).

Aici te poții plimba printre grădinile luxuriante Massena și fântânile impresionante, care sunt deosebit de frumoase atunci când sunt iluminate din spate după lăsarea întunericului. Place Massena este, de asemenea, un loc minunat pentru a sta pur și simplu și a privi oamenii (de preferință cu un pahar de vin în mână).

Dacă ai chef de un pic de shopping, Avenue Jean Medecin din apropiere este un loc minunat către care să te îndrepți, deoarece acolo vei găsi un amestec fantastic de magazine de haine de designer, presărate cu câteva buticuri tradiționale franceze.

Promenade des Anglais

Această promenadă idilică de-a lungul plajei superbe este, fără îndoială, un simbol al Nisei! Este locul pe care îl vezi într-o fotografie și spui „Ah, asta e Nisa!”. Atenție însă, poate fi foarte aglomerat aici, în special în timpul sezonului de vârf, dar pur și simplu nu poți vizita Nisa fără a face o plimbare aici.

Promenada este o experiență incredibilă în sine, cu o supraîncărcare senzorială completă. Există o serie de restaurante și baruri fantastice în care să te oprești în timp ce te plimbi, dar Le Mesclun este un restaurant care iese în evidență și în care trebuie să îți faci timp să mănânci. Rezervă o masă lângă fereastra panoramică cu vedere la promenadă și bucură-te de preparate din bucătăria franceză tradițională!

Vielle Ville

Orașul vechi din Nisa, Vielle Ville, este o parte extrem de frumoasă a orașului și, de înțeles, unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Nisa. Nu ai nevoie de planuri reale atunci când îl vizitezi, doar aventurează-te aici și plimbă-te încet pe străzi, admirând toate atracțiile.

După ce te plimbi, și poftă de mâncare crește explorând, oprește-te în Place Rossetti – un loc care este popular printre localnici și turiști deopotrivă pentru mâncarea sa delicioasă, precum și pentru împrejurimile sale frumoase. 🍇

În concluzie, sperăm că prin rândurile de mai sus v-am convins să vizitați minunatul Nice și vă așteptăm la noi pentru a plănui următoarea vacanță!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *