Centrul înfloritor al Insulei de Smarald, nicio călătorie în Europa nu este completă fără o vizită în capitala Irlandei. Un oraș bogat în istorie, cultură și povești, Dublin are ceva pentru toată lumea.

Orice aventură irlandeză începe în Dublin, iată câteva lucruri pe care trebuie să le faci atunci când vizitezi Dublinul!

Christ Church Cathedral

Cea mai veche clădire din Dublin, Catedrala Christ Church, a fost fondată în 1030 și adăpostește cea mai mare criptă din Marea Britanie și Irlanda. Turul ghidat este perfect pentru a afla trecutul dinamic și există evenimente regulate în cadrul cărora poți experimenta la prima mână un scurt moment din istoria catedralei.

Dacă ești norocos să te afli în Dublin într-o duminică, vei auzi clopotele de la Catedrala Christ Church răsunând în timp ce te plimbi pe malul râului.

Cel mai bun lucru este că poți chiar intra în biserică și să tragi singur clopotele!

Explorează Dublin Castle

Dacă zidurile Castelului Dublin, vechi de peste 800 de ani, ar putea vorbi! Întinzându-se pe o suprafață de peste 11 acri în mijlocul centrului orașului Dublin, castelul găzduiește Capela Regală, Biblioteca Chester Beatty, Muzeul Garda și Muzeul Fiscului.

Recomandarea noastră e sa acorzi suficient timp pentru Biblioteca Chester Beatty, care găzduiește artefacte culturale europene și chinezești de clasă mondială și este cu ușurință unul dintre cele mai bune muzee mici din Europa.

Podul Hapenny

Prima cale pietonală care a adus oamenii peste faimosul râu Liffey, Podul Ha’penny este unul dintre cele mai faimoase locuri din Dublin.

A fost deschis pentru prima dată în 1816, când Irlanda percepea o jumătate de penny (ha’penny!) pentru a traversa. Urmează călătoria pe care milioane de călători au făcut-o de-a lungul secolelor și bucură-te de o priveliște excelentă a râului care traversează inima orașului.

Vizitează Berăria Guinness

Dacă dorești să te cufunzi cu adevărat în istoria unică, în inima și sufletul celei mai emblematice beri din Irlanda, există un singur loc unde poți merge – acasă la ea. Guinness Storehouse conține șapte etaje de neuitat de imagini, sunete și senzații de neuitat, într-o clădire care produce bere de peste 250 de ani. Plină de divertisment, această experiență te poartă într-o experiență captivantă, de la cereale la pahar. De la procesul artistic de fabricare a berii până la reclamele emblematice Guinness care au devenit piloni ai culturii irlandeze în întreaga lume, sunt atât de multe lucruri speciale de văzut. Contractul de închiriere de 9.000 de ani, semnat și sigilat în 1759 de Arthur Guinness însuși, este atât de impresionant, încât este greu de găsit ceva și mai special pentru a-l întrece. Dar există.

Petrece o după amiază în Trinity College Library

Trinity College se află în inima orașului Dublin și este unul dintre centrele culturale ale Irlandei. Dacă ești suficient de norocos încât să ai parte de un pic de soare în timpul vizitei tale, ia o carte bună și stai întins în grădinile luxuriante ale campusului.

Și nu uita aparatul foto! O capodoperă arhitecturală, Trinity College are evenimente regulate, un muzeu zoologic, un teatru, o galerie de științe și faimoasa Book of Kells. Această carte conține patru Evanghelii ale Noului Testament, vechi de peste un mileniu.

Gustă din bucătăria locală

Mâncarea irlandeză este complet subestimată! Chiar dacă o mare parte din mâncarea irlandeză se concentrează pe mâncărurile de casă consistente pe care le vei găsi la țară, Dublinul pregătește câteva bunătăți.

Pentru o masă clasică unsuroasă, trebuie să mergi neapărat la Leo Burdocks Fish n’ Chips. Devenit faimos pentru că a aprovizionat trupele în timpul bătăliei pentru independență din 1916, Leo Burdocks atrage de atunci celebrități și politicieni din întreaga lume.

Cu pretenția de a fi „cel mai vechi chipsper din Dublin”, recomandăm să mergi la Leo Burdock din Christchurch.

Micuțul loc de luat la pachet poate găzdui doar o mână de oameni, așa că ia mâncarea și fă o scurtă plimbare până la frumoasa catedrală St. Patrick’s, unde poți chiar face un picnic rapid înainte de a explora biserica.

Temple Bar

Mai mult decât iconic, Temple Bar este atât de faimos, încât întregul cartier a fost denumit după el! Încă din secolul al XIV-lea, călătorii obosiți au tras un scaun aici pentru a se relaxa după o zi lungă.

Când mergi, fă o poză cu faimosul exterior roșu al Temple Bar, apoi intră pentru un Irish Whiskey. Temple Bar și zona înconjurătoare sunt pline de viață în fiecare seară a săptămânii, așa că poți face cu ușurință o noapte de neuitat. Dar ai grijă! Temple Bar, atât barul, cât și zona, este unul dintre cele mai scumpe locuri de băut din Europa.

Dacă ești în căutarea unei nopți de distracție în locuri mai locale, vizitează tradiționalele pub-uri irlandeze sau Dublin Literary Pub Crawl. Acestea te vor duce în locuri ascunse și fascinante pe care poate nu le-ai fi găsit pe cont propriu.

Grafton Street

Grafton Street este cea mai importantă stradă comercială din Irlanda și o cale de acces către superbul parc St Stephen’s Green Park. Nenumărați muzicieni irlandezi și-au început cariera pe această stradă și cântă din toată inima pentru fiecare trecător.

Bono, Hozier, The Script și Damien Rice și-au încercat norocul pe această stradă foarte iubită. Un must-do când te afli in Dublin!

Trad la Hairy Lemon

Muzica tradițională irlandeză, numită adesea doar trad, este foarte importantă în Irlanda. Muzicienii locali pun mulțimea să danseze șapte zile pe săptămână la aceste sesiuni pitorești. În multe locuri, oricine poate intra și începe să cânte cu formația, ceea ce înseamnă că nu există două sesiuni la fel.

Hairy Lemon Pub este cel mai bun loc pentru a vedea toate acestea. Vino devreme la cină pentru a încerca una dintre plăcintele lor clasice cottage, Dublin Coddle sau un clasic irish stew!

Este foarte greu de acoperit toate lucrurile de făcut în acest oraș minunat, de aceea vă vom lăsa pe voi sa le descoperiți în următoatea vacanță!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *