Buenos Aires este unul dintre acele orașe care te marchează – într-un sens bun, promitem! Acest oraș este inima țării și, cu siguranță, unul dintre punctele de atracție ale Argentinei pe care trebuie să îl vizitezi cel puțin o dată. Cu amestecul său bogat de arhitectură, mâncarea incredibilă, varietatea largă de excursii și viața de noapte plină de energie, capitala Argentinei este un loc pe care cu siguranță nu trebuie să îl ratezi.

Poate părea copleșitor la început, dar, crede-mă, nu va dura mult timp până când Buenos Aires îți va cuceri inima.

Orașul este alcătuit din 48 de cartiere (numite „barrios”), fiecare cu propria personalitate vibrantă. Poți paria că în fiecare dintre ele există ceva interesant de făcut! Sincer, ai putea petrece ani de zile în acest oraș și nu te-ai putea plictisi niciodată.

Plimbă-pe pe coloratele străzi din La Boca

La Boca este cunoscută pentru casele sale colorate, pentru muzica live, pentru barurile sale pline de viață și pentru muzeele de artă uimitoare. Este un centru de creativitate și energie și este imposibil să nu te simți bine aici.

Dacă ai făcut sau învățat spaniolă, atunci s-ar putea să îți amintești că „la boca” înseamnă „gura”. Acest lucru se datorează faptului că La Boca era zona portuară în care acostau toate navele care veneau în Buenos Aires. Cu timpul, acesta a devenit un cartier italian al clasei muncitoare și păstrează acest sentiment și astăzi, în ciuda faptului că zona a devenit una dintre cele mai populare atracții turistice din Buenos Aires.

Caminito este cea mai populară stradă din La Boca. O stradă pietonală mărginită de case pictate în culori vii, cafenele și galerii de artă. Este unul dintre, dacă nu cel mai faimos, loc de tango din oraș. Vei vedea deseori dansatori de tango care cântă pe pavaj. Dacă ți-ai dorit vreodată să vii în Argentina și să înveți să dansezi tango, acesta este locul potrivit pentru a o face!

Fă o plimbare prin Reserva Ecológica Costanera Sur

O vizită la Rezervația Ecologică din Buenos Aires este cu siguranță una dintre cele mai bune activități din Buenos Aires pentru iubitorii de natură.

O rezervație naturală de mari dimensiuni care se află de-a lungul malului orașului. Este un loc minunat pentru a scăpa de agitația orașului și pentru a lua puțin aer proaspăt.

Rezervația a fost formată în 1986, când orașul a decis să transforme o groapă de gunoi unde erau aruncate materiale de construcții vechi într-o oază urbană. Astăzi, este casa unei mari varietăți de păsări, mamifere și reptile, inclusiv lebede cu gât negru, egrete și capibara.

Cel mai bun mod de a ajunge la rezervație este să iei unul dintre faimoasele taxiuri galbene și negre ale orașului. Alege un taxi care are un semn „radio taxi” pe acoperiș, deoarece acest lucru înseamnă că este înregistrat și că nu vei fi înșelat. În cazul în care întâmpini o problemă, vei putea să suni la companie și să înregistrezi ulterior o plângere.

Parcul este deschis de la 9.00 la 18.00 în fiecare zi, cu excepția zilei de luni, când este închis. Nu există taxă de intrare, ceea ce înseamnă că explorarea acestui spațiu verde este unul dintre cele mai bune lucruri gratuite de făcut în Buenos Aires.

Odată ce te afli în interiorul rezervației, ai de ales între mai multe trasee de plimbare, precum și câteva puncte de belvedere de unde poți admira orizontul orașului. Noi am constatat că partea de est a parcului oferă cele mai bune priveliști.

Poți, de asemenea, să închiriezi o bicicletă de la unul dintre chioșcurile din interiorul rezervației și să explorezi în acest fel.

Plaza de Mayo

Plaza de Mayo este piața principală din Buenos Aires. Multe dintre evenimentele politice majore din Argentina au avut loc aici de-a lungul anilor. Aici au avut loc revoluții, demonstrații politice și multe adunări publice.

Cea mai notabilă clădire din Plaza de Mayo este clădirea roz impresionantă, cunoscută sub numele de Casa Rosada, sediul guvernului argentinian.

Vei putea, de asemenea, vedea Catedrala Metropolitană, care este principala biserică din Buenos Aires, și sediul Banco de la Nación, banca națională a Argentinei.

Dacă te afli în piață la ora 15:30 într-o zi de joi, vei vedea Madres de la Plaza de Mayo mărșăluind. Această organizație a fost fondată de un grup de mame ai căror copii au dispărut în timpul dictaturii militare din țară și continuă să mărșăluiască în fiecare săptămână pentru a cere dreptate. Este o amintire obsedantă, dar emoționantă, a trecutului Argentinei.

Palacio Barolo

Palacio Barolo este unul dintre acele repere superbe care par prea frumoase pentru a fi o clădire de birouri – și totuși, asta este.

Este adevărat că a fost inițial proiectată pentru a găzdui cenușa lui Dante, deoarece Luis Barolo, un om de afaceri italian legendar, credea că Europa era pe punctul de a se prăbuși după Primul Război Mondial și a dorit să păstreze rămășițele poetului cât mai departe de continent.

Este destul de potrivit, așadar, faptul că Palacio Barolo a fost inspirat de celebrul poem al lui Dante Alighieri, Divina Comedie. Subsolul și parterul ar trebui să reprezinte iadul, în timp ce etajele 1-14 simbolizează purgatoriul, iar 15-22 constituie raiul.

Nu putem să nu ne întrebăm dacă angajații care lucrează aici se simt vreodată ca și cum ar fi blocați într-unul dintre cercurile lui Dante!

Construcția Palacio Barolo a început în 1919, iar când clădirea a fost finalizată în 1923, s-a bucurat de titlul de cea mai înaltă clădire din America de Sud până în 1935, când clădirea Kavanagh Building i-a luat locul de lider.

Casa Rosada

Casa Rosada, palatul prezidențial, se află în fața Plaza de Mayo, în cartierul Montserrat. Aceasta este considerată a fi una dintre cele mai emblematice clădiri din Buenos Aires, fiind locul unde președintele Argentinei și echipa sa își desfășoară activitățile. Casa Rosada este unul dintre cele mai apreciate puncte turistice din oraș, fapt datorat și muzeului din interior. Acesta adăpostește numeroase obiecte interesante care au aparținut președinților Argentinei. Casa Rosada a fost declarată Monument Național în Argentina.

Feria San Telmo

Acesta este poate cel mai interesant cartier din Buenos Aires, locul care dezvăluie cele mai multe aspecte din viața locuitorilor. San Telmo este un loc dominat de străduțe înguste, populate de căsuțe mici construite într-un stil architectural simplu, dar interesant. Manzana de las Luces este edificiul adăpostește cele mai importante instituții religioase, culturale și de învățământ din tot orașul.

Dacă ajungi în San Telmo, nu trebuie să ratezi Pasajul San Lorenzo și strada omonimă. Strada San Lorenzo este permanent aglomerată din cauza magazinelor și buticurilor care comercializează fel de fel de articole și obiecte la prețuri mai mult decât rezonabile. Dacă vrei să cumperi amintiri din Buenos Aires, sau chiar o mica surpriză pentru cei dragi, magazinele de pe strada San Lorenzo sunt o soluție. Ar fi în avantajul tău să faci cumprăturile duminica, deoarece prețurile sunt mai mici, iar locuitorii mult mai deschiși negocierilor.

Palermo

Cartierul Palermo poate fi definit ca un loc al contrastelor, un loc dominat pe de o parte de aglomerație și energie, iar pe de alta de zone liniștite. Palermo este poate cel mai exclusivist sector din Buenos Aires, constituit din numeroase barri, restaurant luxoase, cafenele cochete și buticuri de designer.

Plazza Serrano este cea mai bună zonă de shopping din Palermo, zona fiind renumită pentru hainele și obiectele lucrate manual. Zona este de asemenea foarte populară pentru viața de noapte foarte dezvoltată, numeroasele pub-uri și cluburi din Palermo supraaglomerându-se în serile de weekend.

Puerto Madero

Puerto Madero este zona în care primii imigranți europeni au pus piciorul în Argentina. În timpul secolului al XIX-lea, Puerto Madero a cunoscut o perioadă de expansiune datorită importurilor și exporturilor. După cel de-al Doilea Război Mondial, comerțul a scăzut foarte mult, iar hangarele și macaralele au intrat în descompunere. Până când un nou guvern a stabilit un nou obiectiv pentru Puerto Madero. Lofturi, hoteluri, muzee și apartamente de lux îi dau lui Puerto Madero aspectul de astăzi, cu podul Puente de la Mujer ca punct de atracție. Încearcă să vizitezi Puerto Madero la apus de soare și bucură-te de o plimbare minunată în timp ce vezi soarele apunând. O priveliște perfectă!

Explorează Grădina Botanică

O vizită la Grădina Botanică din Buenos Aires este excelentă dacă ai nevoie de o pauză de la agitația orașului. Grădinile sunt uriașe și găzduiesc o varietate impresionantă de plante native și exotice. Aici vei găsi o varietate enormă de păsări, fluturi, cactuși și ciuperci, pentru a numi doar câteva dintre ele.

Intrarea în grădini este gratuită, așa că aceasta este una dintre cele mai bune activități din Buenos Aires pentru călătorii cu buget redus. Aceasta se poate vizita în orice zi a săptămânii, cu excepția zilei de luni, când sunt închise.

Teatro Colón

Una dintre clădirile care îți va stârni interesul va fi Teatro Colon, situat în apropierea Obeliscului. Teatro Colon este un teatru de operă care a fost deschis în 1908 și despre care se spune că este unul dintre cele mai bune teatre de operă din lume. Acustica este magnifică iar toată experiența este cu adevărat minunată.

El Monumental

Cunoscut și sub numele de „Estadio Monumental Antonio Vespucio Liberti„, El Monumental este cel mai mare stadion din Argentina și unul dintre cele mai iconice din lume. Acesta a fost inaugurat în 1938 și găzduiește echipa River Plate. Stadionul a fost numit după Antonio Vespucio Liberti, care a fost președintele echipei între anii 1933 și 1969 și a jucat un rol semnificativ în dezvoltarea și extinderea stadionului. El Monumental are o capacitate impresionantă de aproximativ 84.000 de locuri și este renumit pentru atmosfera sa eclectică și pentru evenimentele sportive importante pe care le-a găzduit de-a lungul anilor.

El Monumental a găzduit numeroase evenimente importante de-a lungul istoriei sale, inclusiv mai multe meciuri ale echipei naționale de fotbal a Argentinei, inclusiv finala Cupei Mondiale din 1978, pe care Argentina a câștigat-o. Stadionul a fost, de asemenea, gazda mai multor ediții ale Copa Libertadores, cel mai prestigios turneu de cluburi din America de Sud. Un must-see pentru pasionații sportului rege!

Bucură-te de un grătar tradițional argentinian

Poate crezi că ai mai mâncat un grătar grozav până acum, dar crede-mă, nu ai gustat nimic până nu ai încercat un asado argentinian. Un asado este un grătar tradițional în care carnea este gătită pe un foc deschis. Este o activitate foarte socială, cu mult vin și fernet, un lichior local pe bază de plante.

Turul Terracita Asado Barbecue este o experiență autentică de asado în cartierul Palermo. Aici vei învăța totul despre cum să pregătești și să gătești carnea în mod corespunzător, în timp ce te relaxezi pe o terasă, pe acoperiș, sorbind un pahar de Malbec.

Bea Mate

Mate este o băutură tradițională argentiniană, preparată din frunze de yerba mate uscate și măcinate. Aceasta este plină de vitamine și antioxidanți, dar este vorba de mult mai mult decât atât. În Argentina, mate înseamnă să ne întâlnim, să împărtășim și să ne bucurăm de o companie bună.

Vei vedea oameni care beau mate peste tot în oraș, la orice oră din zi. De obicei, este preparat cu apă fierbinte, mai degrabă decât cu apă clocotită, și apoi este sorbit printr-un pai de metal dintr-o ceașcă comună.

Nu există o lipsă de baruri de yerba mate în Buenos Aires, dar câteva locuri grozave sunt Las Cabras din Palermo și Cumaná din cartierul Recoleta.

Buenos Aires este un loc imens, cu atât de multe lucruri de făcut. Este un loc în care poți dansa toată noaptea, poți mânca mâncare delicioasă, poți bea vin fantastic sau bere artizanală, poți vedea o arhitectură uimitoare și te poți pierde pe străzile colorate. Un oraș nemaipomenit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *