Malaga, Spania: un oraș frumos de pe Costa del Sol („coasta soarelui”). Descoperă gama sa de stiluri arhitecturale, mărginită de plaje galbene cu nisip și de marea albastră și netedă. Petrece câteva zile aici, făcând cumpărături pe marile bulevarde, vizitând centrul istoric, înotând pe plajele locale și bucură-te de unele dintre numeroasele excursii fantastice de o zi pe care le poți face din oraș.

Malaga este un oraș cu puțin din toate. Orașul vechi reprezintă inima și sufletul orașului, cu labirintul său de străzi pietruite. Există un centru comercial modern, bulevarde largi, parcuri verzi și o plajă în oraș.

Munții nu sunt niciodată departe, unde se află satele albe ale Andaluziei, care reprezintă locul perfect pentru o excursie de o zi sau un popas în timpul călătoriei tale prin Andaluzia. Vă recomandăm 3 nopți pentru a te putea bucura de toate lucrurile de top de făcut în Malaga sau un pic mai mult dacă dorești să explorezi zonele din jur.

Alcazaba de Málaga

Alcazaba este cel mai important lucru de făcut în Malaga și unul dintre cele mai populare situri. Asemănătoare cu Alhambra din Granada (deși la o scară mult mai mică!), această fortăreață impresionantă se află pe dealul care domină orașul. A fost construită ca parte a Regatului Nasrid în secolul al XI-lea – o perioadă de dominație islamică în Spania. Arhitectura este frumoasă, cu arcadele și faianța tipic maură și grădini pline de fântâni, portocali, palmieri și miros de iasomie. Cel mai bun lucru este că vei găsi câteva priveliști spectaculoase asupra orașului; este un loc frumos pentru a petrece câteva ore departe de agitația orașului.

Castillo de Gibralfaro

Castillo de Gibralfaro (construit în secolul al VIII-lea) este chiar mai înalt decât Alcazaba și a fost folosit pentru a adăposti trupe și a proteja fortăreața Alcazaba. După cum îți poți imagina, priveliștea de aici de sus este și mai bună! Ceea ce a mai rămas din castel sunt zidurile antice. Pe măsură ce mergi, vei avea o vedere de ansamblu asupra arenei taurilor și a altor câteva monumente importante din Malaga. După ce ai terminat, există chiar și o cafenea unde poți lua o băutură răcoritoare sau o cafea înainte de a te îndrepta spre oraș.

Colomares Monument

Efectuează o excursie de o jumătate de zi la Monumentul Colomares, un castel neobișnuit dedicat lui Cristofor Columb și descoperirii Americii. Clădirea spune povestea descoperirii lui Columb, reprezentată de o clădire care arată ca o navă.

Deși a fost finalizată abia în anii ’90, ai crede că a fost construită mult mai devreme, după designul și detaliile complexe de construcție. De asemenea, conține cea mai mică biserică din lume!

După ce te-ai uitat în fiecare colț pitoresc, plimbă-te afară, în frumoasele grădini, și bucură-te de priveliștile incredibile de aici de pe deal.

Museo de Malaga

Un alt lucru de top de făcut în Malaga este vizitarea Muzeului Malaga, un fost muzeu de artă care acum a fost combinat cu o expoziție arheologică. Colecția de artă plastică este foarte bine expusă, cu un fundal colorat vibrant.

Cea mai mare parte a operelor de artă este expusă fără o protecție frontală din sticlă, astfel încât să poți admira cu adevărat culorile uimitoare! Bucură-te de cele 2000 de piese din colecția de artă plastică și descoperă secțiunea de arheologie cu peste 15.000 de piese.

Asigură-te că ai timp pentru a admira clădirea în sine; din exterior, intrarea este înconjurată de palmieri!

Cartierul de artă Lagunillas și Soho

Continuă tema artei îndreptându-te spre cartierele creative Lagunillas și Soho – unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Malaga! În aceste cartiere, vei găsi picturi murale și graffiti care împodobesc pereții, dându-le o minunată atmosferă colorată. Această inițiativă a fost dezvoltată ca parte a unui proiect municipal, în cadrul căruia administrația locală a finanțat crearea de opere de artă pentru a moderniza zona și a crește turismul. Vibrația tânără și distractivă a acestei zone a adus cu ea și o mulțime de cafenele și baruri noi.

Málaga Cathedral

Catedrala din Malaga trebuie să fie una dintre cele mai unice și mai frumoase clădiri din oraș. Această catedrală enormă amintește mai mult de un palat decât de o clădire religioasă, cu formele sale domoale moi, piatra roz închis și palmierii din jur.

Catedrala a avut nevoie de 150 de ani pentru a fi finalizată, ceea ce înseamnă că sunt expuse o mulțime de stiluri arhitecturale diferite, de la baroc la Renaștere. În interior, îi poți descoperi frumusețea, luminată de sute de lumânări. 

Cel mai neobișnuit este faptul că catedrala are doar un singur turn clopotniță (majoritatea au două), deoarece cel de-al doilea nu a fost construit niciodată. Acest lucru i-a determinat pe localnici să se refere la clădire cu drag ca fiind „La Manquita„, ceea ce înseamnă „doamna cu un singur braț”. Clopotnița în sine are o înălțime de 84 de metri, ceea ce o face să fie a doua cea mai înaltă clopotniță din Spania (după Sevilla)! 

De asemenea, Catedrala din Malaga oferă vizitatorilor posibilitatea exclusivă de a urca pe acoperișul clădirii. Majoritatea clădirilor religioase au adesea clopotnițele deschise pentru vizite. Cu toate acestea, acest lucru îți permite să urci în partea de sus a clădirii, care este plată, oferind o vedere panoramică neobstrucționată a orașului. Sunt 200 de trepte până sus – dar merită!

Málaga Park și Jardines de Puerta Oscura

Există multe parcuri frumoase în oraș, iar unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face în Malaga este să petreci câteva ore bucurându-te de plantele frumoase, de apă și de flori. Printre copaci, vei vedea, de asemenea, păsări colorate, inclusiv peruși de un verde strălucitor. Este locul perfect pentru a face o plimbare și pentru a te bucura de umbra copacilor în timp ce te ferești de căldură într-o zi toridă în oraș. Cele mai renumite două parcuri din Malaga sunt Parcul Malaga și Jardines de Puerta Oscura.

Plajele din Malaga

Malaga este un oraș de coastă, ceea ce înseamnă că există o mulțime de plaje minunate de-a lungul coastei. Unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Malaga, dacă ai timp liber, este să vizitezi una dintre plajele locale, să te relaxazi pe un șezlong și să te bucuri de o baie răcoritoare în mare după o zi fierbinte de vizitare a obiectivelor turistice.

Vei găsi, de asemenea, o mulțime de Chiringuitos (baruri pe plajă) de-a lungul nisipului, unde te vei putea bucura de câteva băuturi în timp ce soarele apune. Unele dintre cele mai bune plaje din Malaga sunt:

  • Playa de la Misericordia (vă rugăm să rețineți că aceasta este o plajă de oraș și dă spre o zonă oarecum industrialy)
  • Playa de La Malagueta (cea mai frumoasă plajă dintre toate)

Teatro Romano

Bine ai venit în cel mai vechi loc din toată Malaga: remarcabilul Teatro Romano! Acest teatru roman antic datează din secolul I și poate fi vizitat în interior sau privit de la altitudine. Dacă mergi în zona de vizitare (și muzeul adiacent), poți vedea gratuit vechiul Amfiteatru. Aici se găsesc rămășițele Teatro Romano la poalele Alcazaba.

Excursii de o zi din Malaga

Granada și Alhambra

Malaga reprezintă o bază excelentă pentru a explora alte orașe de neratat din Andaluzia. Unul dintre cele mai incredibile orașe din regiune este uluitoarea Granada, unde se află Palatul Alhambra (o fortăreață maură mamut care se află deasupra orașului, la umbra unor munți înzăpeziți).

Bucură-te de Palatul Alhambra, străbate labirintul de străduțe înguste din centrul vechi din Granada, savurează tapas gratuite (da, ai citit bine, gratis!) într-un bar local și scufundă-ți picioarele în răcoarea râului de munte.

Nerja și Frigiliana

Aceste două orașe fermecătoare se află foarte aproape unul de celălalt pe frumoasa coastă din afara orașului Malaga. Dacă dispui de o mașină, acestea sunt destinațiile perfecte pentru a le adăuga la călătoria ta prin Andaluzia.

Nerja este cunoscut pentru plajele sale minunate și pentru numeroasele restaurante cu fructe de mare, majoritatea cu vedere excelentă spre vârful falezei.

Urcă cu mașina 10 minute prin munții din jur pentru a descoperi drăguțul sat alb Frigiliana. Acest sat încântător găzduiește case frumoase și magazine fermecătoare care vând obiecte din ceramică  și îmbrăcăminte. Aici nu există la fel de multe locuri de mâncat ca în Nerja, dar priveliștile ( mai ales la apus) de la terasele restaurantelor sunt spectaculoase!

Caminito del Rey

La doar o oră de mers cu mașina de Malaga se află palpitantul Caminito del Rey. Această drumeție a fost una dintre cele mai periculoase din lume. În ultimii ani, întreaga drumeție a fost renovată, iar acum este complet sigură și securizată, cu bariere de siguranță și căști de protecție puse la dispoziție.

Vă recomandăm să te alături unei plimbări de dimineață și să te bucuri de priveliștea canionului, a lacurilor și a peisajelor andaluze din jur. Este unul dintre cele mai importante lucruri de făcut în Malaga și, din cauza acestei popularități, există o mulțime de excursii organizate care pleacă din oraș și care includ biletul și transportul.

Ar fi mult mai multe lucruri de spus despre minunatul oraș Malaga, dar o să vă lăsăm pe voi să le descoperiți în următoarea vacanță!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *