Valencia este unul dintre cele mai mari orașe din Spania, cu aproximativ jumătate din populația Barcelonei. De-a lungul anilor, orașul a câștigat o reputație impresionantă dintr-un aflux tot mai mare de călători. Este un oraș frumos, care amestecă vechiul cu noul. În cazul în care arhitectura, plajele, muzeele, și plimbările lungi în parc sunt pe lista ta, atunci Valencia este pentru tine.

Valencia

Orașul Valencia, numit original Valentia, se află în regiunea denumită în antichitate Edetania. Istoricul roman Florus afirmă că Junius Brutus, cuceritorul Viriathusului, și-a transferat acolo soldații care luptaseră sub comanda sa. Avea să devină o colonie militară romană. Drept pedeapsă pentru susținerea arătată lui Sertorius, orașul a fost distrus de către Pompei, dar apoi reconstruit, iar Pomponius Mela afirmă că era unul din cele mai importante orașe din provincia romană Hispania Tarraconensis. Orașul a fost fondat de către romani în anul 137 î.Hr., pe situl unui fost oraș iberic, pe râul Turia. Orașul a fost ocupat apoi de către vizigoți (413), mauri (714). În anul 1021 aici s-a constituit un regat maur independent cu numele Valencia. Abdelazid, fiul lui Muzza, a cucerit orașul, și, nerespectând termenii capitulării, l-a pândărit. Rodrigo Díaz de Vivar (El Cid) a recucerit pentru prima dată Valencia pe 15 iunie 1094, a transformat cele nouă moschei în biserici, și l-a instalat drept episcop pe călugărul francez Jérôme. Această victorie a fost imortalizată în „Cantar de mio Cid”. După moartea lui Cid (iulie 1099), soția lui, Doña Ximena, a deținut puterea pentru doi ani, timp în care Valencia a fost asediată de către almoravizi, și recucerită în 1102. Deși „Împăratul Spaniei” Alfonso i-a alungat inițial pe almoravizi din oraș, nu a fost îndeajuns de puternic pentru a-l menține sub controlul său. Creștinii i-au dat foc, l-au abandonat, iar almoravidul Masdali l-a luat în primire pe 5 mai 1109. Regele Jaime I Cuceritorul, regele Aragonului, cu o armată compusă din francezi, englezi, germani și italieni, a asediat Valencia, iar pe 28 septembrie 1238 a forțat capitularea. 50.000 de mauri au părăsit orașul, iar pe 9 octombrie regele, urmat de către suita și armata sa, au preluat controlul. Moscheea principală a fost purificată, s-a ținut o slujbă, și s-a cântat „Te Deum”. Jaime a incorporat noi teritorii în recent formatul Regat al Valenciei, unul dintre regatele care formau Coroana Aragonului. Aici a apărut primul tipar spaniol în anul 1474. În următoarele 2 secole orașul a fost cunoscut pentru școala sa de pictură. A suferit grave distrugeri în timpul războaielor napoleoniene, al războiului civil spaniol și în inundațiile din 1957.

Atracții și obiective turistice

Shopping în Mercado Central

Piața centrală a Valencia este o piață frumoasă acoperită, care datează din 1928. În interior veți găsi o gamă largă de produse proaspete, inclusiv carne, fructe de mare, fructe, legume și diverse delicatese spaniole. Există, de asemenea, gustări gata preparate și mese iar aici, se spune că ar fi cea mai bună cafea din oraș.

Plimbă-te prin Jardines del Turia

Jardines del Turia este unul dintre cele mai mari parcuri urbane din toată Spania. Nu veți vedea un parc ca acesta oriunde altundeva în țară.  Parcul dispune de un spațiu verde frumos, perfect pentru o plimbare lungă, jogging sau ciclism. Pont: parcul este lung și îngust, astfel încât mersul pe jos poate deveni obositor la un moment dat. Intrați în parc la jumătatea lui și combinați cu o vizită în orașul de Arte & Științe, apoi reveniți cu autobuzul.

Orașul de Arte și Știință

La sfârșitul grădinilor Turia veți găsi Ciudad de las Artes y las Ciencias. Această colecție masivă de clădiri moderne este de-a dreptul incredibilă, iar toate acestea pot fi explorate din exterior. Îndreptați-vă în interior și veți găsi un IMAX, planetariu, un muzeu știință, și chiar o casă de operă, printre multe alte atracții. În opinia noastră, acesta este obiectivul cu care Valencia se poate mândri cel mai tare.

Bucurați-vă de cele mai bune priveliști de la Catredala Valenciei

Celebra catedrală a Valenciei a fost construită peste o moschee după cucerirea din 1238. Această biserică în mare parte gotică este foarte bogată în istorie. Există fresce frumoase deasupra altarului, iar ei pretind, de asemenea, să dețină cupa din care Iisus Hristos a sorbit în timpul ultimei cine. În timp ce această ultimă afirmație este încă larg disputată, este imposibil să nu apreciezi priveliștile care te așteaptă în vârful turnului-clopotniță.

Admiră unele dintre cele mai frumoase lucrări ale Spaniei

Museo de Bellas Artes, sau Muzeul de Arte Frumoase, este considerat pe scară largă ca fiind una dintre cele mai bune galerii de artă din Spania. Aici veți găsi lucrări impresionante a artiștilor spanioli importanți, inclusiv a pictorului Valencian Joaquín Sorolla. Există, de asemenea, o colecție de piese de altar medievale. Iar cea mai bună parte, vizitarea acestei galerii este complet gratuită!

Llotja de la Seda

Valencia găzduiește unele dintre cele mai dramatice arhitecturi din Spania, iar La Lonja este unul dintre cele mai bune exemple ale unei clădiri gotice civile rămase în lume. Această structură masivă este frumoasă din exterior, dar ea prinde cu adevărat viață în interiorul zidurilor sale. Aici veți găsi curți, stâlpi uimitori, și chiar o catedrală în incinta clădirii.

Explorează Plaza Ayuntamiento

O mare parte din farmecul Valencia se află în clădirile decadente ale orașului. Veți găsi mai multe dintre acestea în și în jurul Pieței Ayuntamiento. Mergi până la fântână frumoasă din mijloc, și mergi pe drumurile laterale, dacă dorești să faci niște cumpărături. Unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Valencia este de a lua pur și simplu în primire atmosfera incredibilă, pe jos. De asemenea, Primăria, una dintre cele mai impresionante clădiri din Valencia, se află și ea în această piață. Este deschisă pentru vizite în timpul săptămânii. Asigurați-vă că vizitați balconul Primăriei, muzeul, și Camera de Cristal.

Relaxează-te la plajă

Deși centrul orașului Valencia nu este de fapt pe coastă, există niște plaje spectaculoase la doar 15 minute de centrul orașului. Îndreptați-vă spre Las Arenas, Malvarrosa, și el Cabañal dacă sunteți în căutarea relaxării unei zi de vară. Există, de asemenea, frumoasa și sălbatica plajă El Saler, la doar 6 km de centrul orașului – perfectă pentru plimbări lungi și liniștite.

Descoperă o paella autentică

Primul lucru de știut este că Valencia este locul de naștere al paella, și până în această zi, Valencia rămâne casa acestui fel de mâncare. Nu doar pentru turiști, ci și familiile continuă să se adune pentru o tigaie de metal gigantă de orez tradițional. Poate că totuși cel mai important lucru pe care vizitatorii trebuie să-l știe, este cât de pasionați sunt oamenii Valencia despre ceea ce se pune mai exact în paella. Aceasta Nu ar trebui să conțină niciodată crevete și chorizo, indiferent cât de multe restaurante preferă să vândă acest combo.

Desigur, există multe alte obiective în acest oraș magnific iar fiecare vizitator își poate găsi propria bijuterie ascunsă în oraș. Valencia este plină de surprize!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *