Una dintre cele mai mari și mai verzi dintre Insulele Ionice, Corfu înseamnă mult mai mult decât apele sale de un albastru magnific și coasta nisipoasă. Cu statul patrimoniului mondial UNESCO și multe oportunități de plimbare, nu există un loc mai bun pentru a începe explorarea decât orașul principal și cartierul său istoric, unde biserici antice, ruine împrăștiate și muzee alcătuiesc straturile de istorie a acestei insule fermecătoare.

De ce să vizitezi?

Gurmanzii vor fi loviți de accentul pe care localnicii îl pun asupra ingredientelor sezoniere și felurile de mâncare preparate cu dragoste, în timp ce frumusețea naturală a insulei te invită la plimbări pitorești, drumeții sau plimbări cu bicicleta. Acesta este un loc cu un caracter rustic, tradițional. De asemenea, Corfu nu duce lipsă de restaurante elegante și atracții care fac din această insulă o destinație de vacanță cosmopolită.

Atracții Turistice

Centrul Vechi – Plimbă-te pe străzile antice ale acestui sit al patrimoniului mondial UNESCO

Corfu Trail – Construit în 2001, acest drum rulează de-a lungul întregii lungimi a insulei

Peroulades – Bucură-te de un apus pe plajă înconjurat de mărețele stânci

Paleokastritsa – Vizitează acest sat plin de viață, împreună cu peșterele și golfurile sale idilice

Fortăreața Veche – Descoperă magnifica cetate de la malul mării

Fortăreața Nouă – Bucură-te de priveliști fermecătoare asupra Orașului Vechi de pe acest deal măreț

Pontikonisi – Mergi într-o excursie de o zi pe acestă mică insulă pentru a admira capela sa bizantină izbitoare.

Recomandările noastre

Mergi sus pe dealuri, pe versantul nordic al muntelui Panthokrator, pentru a arunca o privire în trecutul Vechiului Perithia. Acest oraș fantomă medieval datează din anii 1400, dar este nelocuit încă din anii 1960. Astăzi, te poți rătăci pe străzile sale pietruite, pline de case rustice realizate din piatră. Când este timpul sa realimentezi, tavernele din piața principală a satului îți vor sta la dispoziție

Chiar dacă nu vei găsi prea multe de explorat în interiorul castelului Angelokastro, acesta reprezintă totuși un obiectiv must-see, doar pentru priveliștile fermecătoare. Acest castel binzantin a fost construit pe cel mai înalt vârf al țărmului din Corfu, iar într-o zi bună, este posibil să vezi până la Vechea Cetate – cele două obișnuiau să se semnaleze în caz de pericol.

Plajele din Corfu sunt cunoscute pentru frumusețea lor, dar pentru cele mai bune , îndreaptă-te spre Sidari. Eroziunea a modelat stâncile de-a lungul coastei satului în forme izbitoare, nemaipomenite, golfuri mici și un canal care are puterea de a ajuta înotătorii să devina norocoși în dragoste, așa cum spune legenda.

Micuț, dar perfect construit, Palatul Mon Repos, locul de naștere al Prințului Phillip, a fost construit în anii 1820 și a servit ca reședință pentru guvernatorii britanici, o frumoasă școală de arte și mai târziu, o reședință de vară pentru familia regală greacă. Aici au avut loc mai multe nașteri regale, inclusiv Ducele de Edinburgh, în 1921. După o lungă bătălie în instanță asupra proprietății, palatul de pe deal a fost declarat proprietate a statului grec și este acum deschis publicului ca muzeu.

Gastronomie

Scena alimentară din Corfu este definită de ingrediente proaspete, de sezon și mese abundente impărtășite cu prietenii și familia. Tavernele locale reprezintă cea mai bună alegere pentru a te bucura de specialitățile autentice, fie că este vorba de platouri meze, tocănițe sățioase sau plăcinte cu spanac. Dacă dorești să te aventurezi mai departe și să afli mai multe despre prepararea mâncărurilor din Corfu, poți lua parte la un curs de gătit sau chiar poți efectua un tur la unul dintre cele mai mari situri de producție a uleiului de măsline. Cea mai bună parte? Poți să te bucuri din plin de preparate fără a te simți vinovat, deoarece toate fac parte din celebrul regim alimentar mediteranean care stimulează longevitatea.

Una dintre mâncărurile marcă înregistrată din Corfu este sofrito, o mâncare copioasă din carne de vită, gătită în vin alb. Sofrito este de obicei servită împreună cu cartofi sau fasole.

O altă mâncare ce trebuie încercată neapărat este pastitsada. Acest fel de mâncare se servește de obicei la o sărbătoare și este alcătuită din carne de vită sau de pui, gătită împreună cu roșii proaspete și condimentată cu scorțișoară, nucșoară. Pastitsada se servește cu paste.

Sperăm că acest articol te-a inspirat să alegi această insulă însorită ca următoarea destinație de vacanță! Acestea fiind spuse, vă las pe voi să descoperiți acest loc minunat!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *