Amsterdam, capitala Olandei, este una dintre cele mai populare destinații turistice din Europa. Cu universitățile sale, academii și institute de cercetare, împreună cu mai mult de 40 de muzee, numeroase teatre și locații de divertisment, Amsterdam este, de asemenea, cel mai important centru cultural al țării. Cunoscută și sub numele de “Veneția Nordului” datorită celor peste 100 de canale ale sale, capitala Olandei oferă aventuri la tot pasul, fie că mergi pe jos, cu bicicleta sau la bordul unei ambarcațiuni. Arhitectura orașului, magnifică și atât de bine conservată, datând din secolul 17, îți oferă o imagine bizară, dacă nu ușor incompatibilă cu un oraș vestit pentru atitudinea sa modernistă și progresistă.

Atracții turistice

Rijskmuseum

Una dintre cele mai populare atracții din Amsterdam – și cu siguranță cel mai important depozit de artă – Rijksmuseum (Muzeul național) a fost fondată în 1798 pentru a găzdui imensa colecție a țării de artă rară și antichități. Colecția impresionantă a muzeului cuprinde un milion de artefacte culturale datând din secolul al XIII-lea până în ziua modernă, printre care peste 8,000 de picturi importante răspândite în 250 de camere ale acestei clădiri întinse.

În plus față de picturile sale, Rijksmuseum se mândrește cu o bibliotecă bine aprovizionată de peste 35,000 de cărți și manuscrise, precum și numeroase afișări fascinante care se ocupă cu dezvoltarea artei și culturii în Olanda. De o particularitate sunt colecțiile sale de artizanat tradiționale, sculptură medievală și stiluri moderne de artă.

Muzeul Van Gogh

O vizită obligatorie pentru fanii și istoricii de artă, spectaculosul Muzeu Van Gogh a fost una dintre atracțiile de top ale orașului Amsterdam de la deschiderea sa în 1972. Dedicată vieții adesea tulburate și măiestriei extraordinare a unuia dintre cei mai venerați pictori din țară, această structură modernă proiectată de Gerrit Rietveld găzduiește cea mai mare colecție de picturi și artefacte Van Gogh din lume, o mare parte din acestea fiind donate de fratele său, Theo și alți membri ai familiei. Cu un impresionant număr de 200 de picturi, 500 de lucrări și desene, precum și 700 de scrisori scrise prietenilor și familiei, colecția este împărțită în perioade cheie ale vieții artistului: Operele sale realiste (1880-1887), inclusiv faimosul „Mâncătorii de cartofi”, și perioada sa impresionistă din 1887 până în 1890, care a asistat la crearea a probabil cea mai cunoscută lucrare a sa, „Floarea Soarelui”.

Jordaan

Jordaan este cel mai popular dintre cartierele din Amsterdam și este bine cunoscut pentru combinația sa de zone rezidențiale cu grădini, piețe pline de viață și buticuri și restaurante la scară largă. Zona este, de asemenea, gazdă pentru o mulțime de lucruri distractive de făcut, de la plimbări placute de-a lungul multor străzi pitorești, la a petrece timp vizitând multe atracții turistice de top situate aici.

Sâmbătă dimineața, Lindengracht se transformă într-o piață uriașă în aer liber, unde poți găsi meșteșuguri locale, produse, flori și bunătăți perfecte pentru umplerea unui coș de picnic. Luni dimineață, Westerstraat este cel care cartierul cu 200 tarabe de furnizori, de data aceasta de vânzare fiind o gamă largă de produse într-un bazar tip piață de vechituri. Restaurantele și cafenelele din Jordaan au devenit un loc la modă pentru a sta și a viziona oameni, bucurându-se în același timp de muzica tradițională olandeză.

Vondelpark

Cel mai mare și cel mai vizitat parc din Amsterdam, Vondelpark nu cunoaște limite când vine vorba de lucruri distractive de făcut. În plus, față de întinderi de spațiu verde presărate de iazuri pașnice și traversate de căi ample, parcul găzduiește o grădină de trandafiri minunați oferind mai mult de 70 de tipuri diferite de flori.

De asemenea, dispune o varietate de sculpturi și statui, terenuri de joacă și alte facilități de agrement, inclusiv închirierea unor perechi de role și Teatrul Vondelpark Open Air, care servește ca loc de desfășurare pentru producții muzicale din mai până în septembrie.

Dacă nu ai împachetat un picnic, nu-ți face griji: parcul este plin de cafenele unde te poți bucura de o gustare sau o masă completă.

Dam Square

Dam Square este una dintre cele mai bogate zone turistice din Amsterdam și din motive întemeiate. Cea mai importantă caracteristică a sa este Palatul Regal din secolul al XVII-lea (Palatul Koninklijk), fosta casă a familiei regale olandeze și locul de desfășurare a activităților pentru funcțiile regale.

Piața găzduiește, de asemenea, atracții turistice de top, cum ar fi noua Biserică (Nieuwe Kerk), muzeul de ceară Madame Tussauds și statuia memorială națională, care este dedicată soldaților olandezi care și-au pierdut viața în al doilea război mondial.

Această piață publică uriașă este, în mod natural, căptușită cu numeroase cafenele, restaurante și magazine și este, de obicei, plină de furnizori care vând alimente și suveniruri. Turiștii vor găsi, de asemenea, o roată Ferris, perfectă pentru a obține o perspectivă diferită asupra pieții, precum și o mulțime de divertisment, variind de la performeri de stradă și la festivaluri de muzică de primă calitate.

Casa Annei Frank

Cea mai vizitată atracție din Amsterdam, Casa Annei Frank, se află pe malul canalului Prinsengracht. Clădirea în care s-au ascuns cândva de naziști, Anne Frank, familia ei și alți patru evrei, în timpul celui de-al doilea război mondial, este privită ca un memorial al Holocaustului, începând din anul 1947, atunci când tatăl Annei a publicat jurnalul pe care aceasta l-a ținut în timpul cât au stat ascunși în clădire. Planul de conservare a construcției a fost urzit în anul 1955, atunci când se plănuise demolarea structurii. Clădirea a fost inaugurată pe post de muzeu în anul 1960. Vizitatorii pot vedea camerele în care a locuit Anne Frank, dar și obiectele care trec în revistă viața sa mult prea scurtă.

Palatul Regal din Amsterdam (Koninklijk Paleis)

Fosta Primărie, Palatul Regal din Amsterdam (Koninklijk Paleis van Amsterdam) servește drept reședință a Regelui când se află în oraș. Construcția sa a fost o sarcină monumentală când a început în 1648 și a necesitat scufundarea a 13,659 de pilonii pentru a susține structura mamut. Bazat pe arhitectura Romei antice, exteriorul este strict clasic, în timp ce interiorul este magnific mobilat, apartamentele sale decorate cu o multitudine de reliefuri, ornamentație, sculpturi din marmură și frize, împreună cu picturi pe tavan realizate de către Ferdinand Bol și Govert Flinck, elevii de Rembrandt.

Alte atracții includ una dintre cele mai bune colecții de mobilier din lume; Camera Trezorierului Orașului cu șemineu din marmură și picturi pe tavan realizate de către Cornelis Holsteyn; și Sala Aldermen, care conține, de asemenea, picturi de Bol și Flinck. Cea mai mare și cea mai importantă cameră este Sala Consiliului, decorată somptuos, fiind una dintre cele mai frumoase săli din Europa.

Canalele din Amsterdam

Faimoasele canale au fost construite în secolul XVII, pentru a controla debitul râului Amstel și pentru a adaugă hectare de uscat orașului. Negustorii prosperi din Amsterdam au descoperit curând că aceste canale erau ideale și pentru a-și expune reședințele. O călătorie la bordul unei ambarcațiuni de-a lungul unuia dintre cele 100 de canale ale orașului, oferă vizitatorilor un mod relaxant de vizualizare a arhitecturii tradiționale olandeze. Străjuite de ulmi și tei și traversate de peste 1000 de poduri, pe aceste canale există nu mai puțin de 2000 de case ambarcațiuni, inclusiv hoteluri ambarcațiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *