Zurich deține titlul de cel mai mare oraș al Elveției, cu aproximativ 400.000 de locuitori, și, sincer, nu este de mirare că toți elvețienii se îndreaptă spre el. În timp ce orașul a fost văzut cândva ca fiind capitala bancară și financiară a Elveției, sufocantă, incredibil de scumpă și înțepenită, aceasta s-a schimbat enorm în ultimii ani.
Cu viața sa de noapte grozavă, districtul artistic cool, scena gastronomică în plină dezvoltare, străzile moderne de cumpărături și muzeele strălucitoare, nu v-aș învinovăți dacă Zurich ar ajunge pe lista orașelor europene pe care trebuie să le vizitați.

Altstadt (Centrul Vechi)

Începe aventura în Zurich cu o vizită în Altstadt, sau orașul vechi din Zurich. Aici, rătăcește-te pe străzile pietruite înguste, admiră clădirile colorate și minunat conservate și plimbă-te de-a lungul râului Limmat. Niederdorf este o zonă exclusiv pietonală, ceea ce o face locul perfect pentru a răsfoi micile magazine, a sta la un pahar de vorbă, a cumpăra ciocolată elvețiană și a privi oamenii. Petrece o perioadă de timp în această zonă, pur și simplu plimbându-te pe străduțe, admirând frumusețea, istoria și atmosfera de oraș mic. Gratuit și distractiv!

Grossmünster

În timp ce te plimbi prin Altstadt, vei da probabil peste Grossmünster – o catedrală romanică veche de secole, care este, de asemenea, cel mai emblematic punct de reper din Zurich! Pentru priveliști panoramice uluitoare și oportunități foto strălucitoare ale orașului, ale Alpilor și ale lacului Zurich, vizitează Grossmünster și urcă cele 187 de trepte până în vârful turnului. Nu ar fi un oraș european fără câteva biserici sau catedrale celebre de vizitat, nu-i așa?

Dealul Lindenhof

În continuare, traversează Rathausbrücke (podul pietonal) și mergi pe cealaltă parte a râului Limmat. Acolo, vei găsi Piața Lindenhof în vârful dealului Lindenhof! Această piață și parc istoric, situat în inima orașului, oferă cele mai frumoase priveliști ale orașului vechi și ale râului albastru strălucitor de sub el. Fie că vizitezi în mijlocul zilei sau pentru apusul soarelui, nu vei da greș!

Fraumunster

Mai departe, vizitează Fraumunster (Biserica Doamnei Noastre) pentru a putea aprecia frumoasa arhitectură și vitraliile ei. Biserica în stil gotic-romanic a fost construită pentru prima dată în secolul al IX-lea. Apoi, în anii 1960, au fost instalate vitraliile artistului de renume mondial Marc Chagall, ceea ce a conferit frumoasei biserici un plus de atractivitate.

Banhofstrasse

Dacă te-ai săturat să explorezi locurile istorice din Zurich, mergi spre modernitate și vizitează Bahnhofstrasse. Bahnhofstrasse este principala stradă de cumpărături din Zurich, fiind unul dintre cele mai animate locuri din Zurich (atât ziua cât și noaptea!), un loc pe care trebuie neapărat să-l vizitezi în timpul șederii tale în Zurich. Pe Banhofstrasse există, de asemenea, o mulțime de restaurante și cafenele de descoperit. Aa da, să nu uităm, acesta este un alt loc minunat pentru a privi oamenii!

Lacul Zurich

Bineînțeles, o excursie la Zurich nu ar fi completă fără o plimbare de-a lungul Promenadei Lacului Zurich. Plimbă-te și ia-o încet, bucură-te de briza răcoroasă, privește gâștele plutind de-a lungul docurilor și lasă-te purtat de vibrațiile pașnice și liniștitoare ale lacului. Ia în considerare posibilitatea de a aduce brânzeturi, pâine, vin și toate bucatele preferate pentru un picnic pe malul lacului, la soare! În lunile mai calde, poți opta, de asemenea, pentru o baie răcoritoare în lac. Fără îndoială, aceasta este una dintre atracțiile de top din Zurich în timpul verii. Un alt lucru popular de făcut este croaziera pe Lacul Zurich! Nu am făcut eu însămi acest lucru, dar am auzit că există tot felul de croaziere, de la cele relaxante de vizitare a obiectivelor turistice până la croaziere gastronomice.

Vizitează un muzeu (sau două!)

Dacă ai mai mult timp la dispoziție, ai putea vizita un muzeu sau două. Există multe muzee diferite în Zurich, dar dacă aș fi în locul tău, aș alege Kunsthaus Zurich sau Rietberg, ambele fiind muzee de artă excelente. Niciunul dintre ele nu este gratuit, dar dacă afară este foarte frig sau plouă, de ce nu?

Incearcă fondue

Să recunoaștem realitatea. Elvețienii nu sunt chiar cunoscuți pentru mâncarea lor în general… Dar sunt cunoscuți pentru brânza lor. Așadar, nu uita să încerci mâncarea tradițională elvețiană – în special fondueNeapărat!

Uetliberg

Pentru o priveliște imbatabilă a orașului Zurich, mergi la munte! Efectuează drumeții, aleargă, mergi cu bicicleta sau ia trenul până la muntele Uetliberg. Aceasta poate fi activitatea perfectă pentru o jumătate de zi! Odată ajuns acolo, admiră priveliștea panoramică, așează-te la un pahar de vin și continuă să te lași uimit de frumusețea orașului Zurich. În timpul verii, drumețiile și ciclismul montan sunt activități minunate la care poți lua parte în vârful Uetliberg. Iarna, traseele de drumeție sunt transformate în piste de săniuș, astfel încât să te poți da și cu sania!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *