Riviera Makarska se întinde de la localitatea Brela până la Gradac și reprezintă una din cele mai frumoase și spectaculoase zone din Croatia. Riviera Makarska este renumită pentru clima însorită și lungile sale plaje de pietriș. De asemenea, zona este împânzită de restaurante cu preparate delicioase, taverne și buticuri din care se poate admira frumosul apus de soare pe Marea Mediterana. Pentru a vă salva ceva timp în următoarea excursie, voi evidenția câteva lucruri interesante de făcut în Makarska Riviera.

Vizitează plaja Buba

În mod evident, turiștii doresc să petreacă o perioadă semnificativă de timp pe unele dintre plajele frumoase din Makarska. Una dintre aceste plaje este plaja Buba. Plaja principală din Makarska arată uimitor și oferă tot felul de activități și facilități. Cu toate acestea, adesea se aglomerează și multor oameni nu le place. Dacă doriți să vizitați o plajă care este mai izolată (nu prea mult) atunci ar trebui să verificați cu siguranță plaja Buba. La urma urmei, este la doar câțiva kilometri de plaja principală, astfel încât puteți verifica rapid situația. După cum am spus, nu vă așteptați la o plajă izolată, deoarece există și un bar de plajă și aici.

Rafting Makarska

Bucurați-vă de rafting

Raftingul este un sport foarte popular, plin de adrenalină, adesea practicat de turiști. Nu contează cu adevărat dacă aveți o anumită experiență în rafting sau aceasta ar fi prima oară, ar trebui să știți că râul Cetina, care este aproape de orașul Omiš (doar 30 km de Makarska) vă va ajuta să experimentați ceva complet nou. Turiștii folosesc bărci speciale concepute pentru rafting și se pot bucura de frumusețile naturale ale acestei regiuni. Canioanele râului sunt uimitoare! Există mini-autobuze care vă pot duce de la și la Makarska în fiecare zi în timpul perioadei de vară. Nu ratați această șansă de a vă distra cu prietenii sau familia.

Vizitează Biserica Sf. Marko

Este imposibil să ratezi biserica Sf. Marko atunci când te afli în orașul Makarska pentru că este situat în partea centrală a pieței principale. Unul dintre lucrurile interesante despre această frumoasă biserică este că s-a început construcția ei la începutul secolului al XVIII-lea, dar nu s-a încheiat nici până în prezent. Biserica a fost extinsă și modernizată de mai multe ori. Arhitecții și artiștii au adăugat noi detalii, dar înca mai este loc pentru lucruri noi. Aproape de această biserică fascinantă, puteți găsi fântâna venețiană în stil baroc, construită în 1775.

Plimbă-te pe strada Kalalarga

Aproape fiecare oraș important din Riviera Makarska are o stradă principală veche. Orașul Makarska are Strada Kalalarga. Pe vremea aceea, această stradă era locul unde se desfășura aproape fiecare activitate importantă din oraș. Aceasta a fost, de asemenea, cea mai largă și cea mai lungă stradă din regiune. Astăzi, această stradă oferă vizitatorilor o fereastră în istorie, un mod de a privi viața pe care oamenii din trecut o aveau.

Vizitează Podgora

Podgora este o așezare situată chiar între frumosul munte din Biokovo și apele cristaline ale Mării Adriatice. Acesta este un loc relativ mic, binecuvântat cu frumuseți naturale uimitoare. Mulți oameni merg la Podgora pentru că acesta este un loc ideal pentru familii și copii. Desigur, Podgora este cunoscut ca un loc cu una dintre cele mai frumoase plaje din Dalmația. Oamenii din Podgora au ținut mereu legătura cu străinii (comerțul a reprezentat o parte importantă a economiei acestui oraș de secole bune) și acesta este motivul pentru care sunt atât de prietenoși și plăcuți. Podgora este acum unul dintre cele mai importante locuri turistice din Riviera Makarska.

Cam atât despre Riviera Makarska, sper că acest articol vă va încuraja să vizitați această zonă minunată!