Hurghada este cel mai cunoscut oraș-stațiune balneară din Egipt și găzduiește cele mai bune porțiuni de coastă, cele mai bune hoteluri și cele mai bune locuri de scufundări din țară. Da, Hurghada poate fi turistică, dar resorturile sunt aici cu un motiv. Plajele care se întind de-a lungul coastei egiptene a Mării Roșii sunt absolut fabuloase. În larg, apele calde ale Mării Roșii sunt cristaline și pline de viață marină. Poți lenevi pe nisipuri albe și te poți bucura de viața simplă de vacanță într-un resort all-inclusive, sau poți învăța să faci scufundări la mare adâncime. Poți, de asemenea, să te aventurezi cu viteză în deșert cu quad-uri și excursii de safari.

Sunt multe de experimentat, iar pentru a te inspira, iată cele mai bune lucruri de făcut în Hurghada!

Bucură-te de plaje

Plajele sunt întotdeauna unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Hurghada, pentru că, la urma urmei, acesta este o stațiune balneară.

Hurghada s-a transformat dintr-un mic sat de pescari adormit într-un centru turistic la Marea Roșie, pentru că pe toată coasta poți găsi întinderi lungi de nisip alb superb. Dacă te cazezi într-un resort, atunci majoritatea hotelurilor se deschid spre plaje, dar există și o mulțime de plaje publice minunate pe care le puteți vizita. 

Totuși, dacă dispui de propriul vehicul, este suficient să conduci spre nord sau spre sud de Hurghada și vei putea găsi propria plajă pustie fără prea multe probleme!

Vizitează centrul orașului

Hurghada a fost fondată abia la începutul secolului al XX-lea și a început să fie dezvoltată ca destinație balneară abia în ultimele decenii.

Acest lucru înseamnă că în Hurghada nu există prea multe în materie de istorie sau de obiective turistice tradiționale, dar nu înseamnă că nu este un loc plin de viață de explorat. Centrul orașului este plin de cafenele locale, baruri de shisha și magazine, și dacă te îndrepți spre Hurghada Corniche și Marina, vei putea să te plimbi nestingherit pe malul mării, cu vederi impresionante asupra Mării Roșii.

Shopping în piețeke si Souk-urile din Hurghada

Hurghada este, de asemenea, un loc minunat pentru cumpărături sau, cel puțin, pentru cumpărături de suveniruri. Deși piețele nu sunt la fel de mari ca cele pe care le găsești în Cairo, aici este mult mai ușor de navigat.

Poți găsi magazine și vânzători care vând orice, de la eșarfe egiptene – vei avea nevoie de acestea dacă te îndrepți spre deșert! – până la pipe de shisha pe care o poți lua acasă.

Poți să te târguielti și să glumești cu comercianții – da, târguiala este obligatorie aici, dacă nu vrei să plătești cele mai mari prețuri! Apoi te vei putea relaxa într-o cafenea locală, savurând sucuri proaspete sau ceaiuri și cafele după ce ai terminat de făcut cumpărături.

Muzeul Marin și Acvariul

Muzeul marin și acvariul din Hurghada îți oferă șansa de a te apropia de lumea subacvatică a Mării Roșii, fără a fi nevoie să te uzi. Dacă snorkelingul sau scufundările nu sunt pe placul tău, atunci aceasta este cu siguranță cea mai bună modalitate de a afla mai multe despre nivelul incredibil de biodiversitate care te așteaptă sub valuri.

Poți să te plimbi prin tunelurile subacvatice, să te întorci la ora de hrănire pentru a vedea o frenezie și să afli mai multe despre acvariu și viața marină în cadrul unor tururi ghidate pe tot parcursul zilei.

Petrece o zi în Insulele Giftun

Unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Hurghada este să vizitezi frumoasele insule Giftun. Situată la doar o scurtă plimbare cu barca de la Marina, această mică colecție de insule din larg este poate cea mai spectaculoasă caracteristică naturală din zonă. Insulele accidentate sunt înconjurate de apă cristalină care strălucește turcoaz în lumina puternică a soarelui. Aici, poți lenevi pe plajă, poți face drumeții pe platourile stâncoase și snorkeling pe recifele de corali.

Pornește pe apele Mării Roșii într-o excursie de o zi întreagă de snorkeling din Hurghada. Vei călători cu barca spre Insula Giftun, unde poți sări să înoți și să faci snorkeling cu viața marină autohtonă. De asemenea, prânzul se va oferi la bord.

Desert Safari

Dacă doriți să călătoriți mai departe, în deșerturile și spațiile goale din Egipt, poții participa la un Safari în deșert. Leagă bine centura și explorează pistele off-road și dunele de nisip în spatele unei mașini de teren 4×4.

Sau, dacă te simți mai aventuros și să experimentezi cu adevărat cultura tradițională a deșertului egiptean, învăță cum să călărești o cămilă, gustă mâncarea locală și asistă la un spectacol de seară plin de culoare. Dacă ai descoperit o nouă apreciere pentru stilul de viață din deșert, atunci o modalitate de a afla mai multe despre cei mai vechi locuitori ai regiunii este să te alături unui tur cu cină beduină.

Pornește spre imensitatea deșertului egiptean, în timp ce călătorești spre o tabără de beduini ascunsă în nisipuri. Acesta este unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Hurghada și vei petrece seara în deșert, mâncând în compania nomazilor beduini, în timp ce înveți mai multe despre culturile lor și mai multe despre deșert.

Excursii

Luxor

De-a lungul râului Nil, se află monumentele, templele și mormintele Necropolei din Cisiordania, care include Valea Regilor și Valea Reginelor. Mii de turiști din întreaga lume ajung anual pentru a vizita aceste monumente, contribuind foarte mult la economia orașului modern. Toate excursiile la Luxor din Hurghada sunt oferite cu mașina privată cu aer și cu propriul ghid turistic. Poți alege excursii de o zi sau o excursie peste noapte unde vei avea șansa de a zbura cu balonul cu aer fierbinte.

Cairo

Descoperă secretele regilor faraonilor egipteni în construcția mormintelor faraonice și a templelor faraonice, cum era viața egiptenilor antici  și care sunt secretele construirii celor trei piramide Cheops, Chephren și Mikerinos, și a Marelui Sfinx din Giza, toate aceastea într- o excursie de o zi în Cairo! 

Aswan

Descoperă istoria Egiptului Antic și viața regilor faraonilor cu o excursie în Aswan!

Templele Abu Simbel reprezintă una dintre cele mai importante atracții turistice din Aswan, iar locația lor este în prezent la vest de Lacul Nasser, care este cel mai mare lac artificial din lume, dar acesta nu a fost locul inițial al templului Abu Simbel, deoarece apele marelui râu Nil au inundat acel loc după ce a deviat râul în timpul construcției Barajului Înalt, UNESCO s-a angajat să sprijine țările lumii în dezmembrarea acestor temple și mutarea lor spre vest, până la locația lor actuală.

Regele Ramses al II-lea a ordonat construirea acestor temple în 1244 î.Hr. Marele templu este dedicat regelui Ramses al II-lea. Templul este în vârf de 4 statui uriașe ale regelui, iar la picioarele sale sunt mici statui reprezentând fiii regelui, soția și mama sa. Templul este martorul a două evenimente importante care se repetă în fiecare an și atrag atenția a mii de turiști pentru a-l urmări, care este soarele perpendicular pe fața statuii regelui din Sfânta Sfintelor, la ziua de naștere a regelui și ziua de încoronarea lui pe tron.

În ceea ce privește templul mic, acesta este dedicat reginei Nefertari, soția regelui Ramses, și venerării zeiței Hathor, iar designul său este similar cu cel al templului mare. Aceste temple sunt o imagine a măreției egiptenilor antici, a capacităților lor de proiectare și a cunoștințelor lor despre inginerie și originile sale, care este încă un mister care îi derute pe savanți până acum.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *