A

Aventura noastră prin Bali & Bangkok

Doha

DOHA

În călătoria noastră către Denpasar (Bali), am avut escală de 11 ore în Doha, unde am trăit o surpriză plăcută. Am fost captivați de acest oraș în creștere rapidă care îmbină tradiția și modernitatea în mod impresionant. În timpul turului nostru de patru ore, am avut ocazia să vedem câteva dintre cele mai importante obiective turistice din Doha, inclusiv câteva stadioane care au găzduit Campionatul Mondial de Fotbal din 2022.

Orașul Doha este situat pe coasta de est a peninsulei Qatar, iar prima impresie pe care am avut-o a fost aceea că este un oraș modern și sofisticat, cu clădiri înalte și străzi largi și curate. Însă, pe măsură ce am început să explorăm orașul, am descoperit că acesta are o moștenire culturală bogată și o istorie îndelungată. Prima oprire a turului nostru a fost la Stadionul 974, care a găzduit unele dintre cele mai importante meciuri de fotbal din cadrul Campionatului Mondial de Fotbal din 2022. Cu o capacitate de 40.000 de locuri, acest stadion impresionează prin arhitectura modernă și ingenioasă. De asemenea, am putut să vedem și Stadionul Lusail, care a găzduit meciul de deschidere al Campionatului Mondial de Fotbal din 2022. Acest stadion are o capacitate de 80.000 de locuri și este considerat cel mai mare stadion din Qatar. În continuare, am vizitat Muzeul de Artă Islamică din Doha, care este considerat unul dintre cele mai importante muzee din lume în acest domeniu. Clădirea muzeului este deosebită, fiind concepută ca un castel tradițional arab, iar colecția de artă islamică este impresionantă prin diversitatea și calitatea exponatelor. O altă oprire interesantă a fost la Souq Waqif, un bazar tradițional din Doha. Acesta este locul perfect pentru a experimenta aromele, sunetele și culorile Qatarului tradițional. Am putut admira diverse produse de artizanat, bijuterii și obiecte de artă, precum și să degustăm mâncăruri locale delicioase.

În concluzie, Doha este un oraș fascinant, care reușește să combine cu succes tradiția cu modernitatea. Acesta este un oraș cosmopolit și multicultural, cu multe lucruri interesante de explorat.

Canggu

CANGGU

Cu entuziasm și curiozitatea de a descoperi noi culturi și destinații, am plecat într-o aventură în Asia, mai precis în Bali, pentru a experimenta tot ce are de oferit această insulă uimitoare. Am petrecut două săptămâni minunate în Bali, explorând fiecare colțișor al insulei și făcând tot felul de activități interesante. Am început aventura în Canggu, unde am petrecut Revelionul. Aceasta este o destinație populară pentru turiști, dar și pentru localnicii care își petrec timpul aici, bucurându-se de plajă, surf, mâncare delicioasă și viața de noapte vibrantă. Într-una din zile, am închiriat o motocicletă și am pornit într-o excursie prin împrejurimi. Am vizitat Templul Tanah Lot, o construcție religioasă fascinantă situată pe o stâncă în largul oceanului. A fost o experiență incredibilă să mă aflu acolo și să mă las impresionat de peisajul uluitor.

În timpul șederii mele în Canggu, am vizitat și diverse localuri, și am găsit o varietate interesantă de opțiuni culinare. În această zonă, veți găsi o mulțime de warung-uri – mici restaurante și chioșcuri alimentare deținute de familii, care servesc mâncăruri tradiționale indoneziene la prețuri accesibile. Warung-urile din Canggu sunt cele mai frecvente opțiuni pentru mâncarea locală și sunt o parte importantă a vieții de zi cu zi a localnicilor și a turiștilor care vizitează zona. Majoritatea warung-urilor din Canggu oferă mâncăruri tradiționale indoneziene, cum ar fi nasi goreng (orez prăjit cu legume și carne), mie goreng (tăiței prăjiți cu legume și carne), satay (bucăți de carne frigărui) și gado-gado (salată de legume cu sos de arahide).

În mod cert, Canggu a fost un loc minunat pentru a începe aventura mea balineză, o oază a liniștii și relaxării într-o insulă plină de viață și culoare.

Bangkok

BANGKOK

După aceea, am zburat spre Bangkok pentru a descoperi cultura și istoria thailandeza. Bangkokul este unul dintre cele mai vibrante și cosmopolite orașe din Asia de Sud-Est, care atrage turiști din întreaga lume datorită istoriei sale fascinante, a culturii bogate și a gastronomiei deosebite. Aici am petrecut patru zile fascinante, vizitând o mulțime de obiective turistice impresionante.

În primul rand, am vizitat Grand Palace, o atracție turistică emblematică din Bangkok, care oferă o priveliște spectaculoasa asupra arhitecturii și designului thailandez. Aici am admirat clădirile sale impunătoare și am aflat despre istoria regală thailandeză. Apoi, am mers la Wat Pho, unul dintre cele mai mari și cele mai importante temple din Bangkok, cunoscut pentru statuile sale impresionante ale lui Buddha. Aici am experimentat o atmosferă spirituală unică, care ne-a încântat simțurile. Următorul obiectiv turistic pe care l-am vizitat a fost Wat Arun, cunoscut și sub numele de Templul Zorilor, situat pe malul râului Chao Phraya. Am admirat detaliile arhitecturale ale acestui templu buddhist și am urcat pe treptele abrupte ale turnului principal, pentru a vedea panorama de sus asupra Bangkokului. Pe lângă aceste obiective turistice, am explorat și cartierele istorice ale Bangkokului, inclusiv Chinatown și Old Town, care oferă o privire autentică asupra culturii și tradițiilor thailandeze. De asemenea, am mers pe celebrul bulevard Khaosan Road, o atracție populara pentru turiști și un loc unde am putut experimenta viață de noapte din Bangkok.

Am avut ocazia să vizitez piețele de mâncare din Bangkok și pot spune că acestea sunt printre cele mai captivante și interesante experiențe culinare pe care le-am avut vreodată. Prima dată când am ajuns la o piață de mâncare din Bangkok, am fost uimit de varietatea de mâncăruri și de mirosurile exotice care umpleau aerul. În timp ce mă plimbam printre tarabele de pe marginea străzii, am putut vedea o mulțime de specialități locale, precum Pad Thai, Tom Yum, som tam (salată de papaya) și multe alte preparate locale.

În afara orașului, am mers și la piețele plutitoare din Damnoen Saduak, o experiență unică, unde am putut vedea cum localnicii își vând marfa de pe bărci, pe canalele din jurul Bangkokului. Aceasta a fost o experiență de neuitat, care ne-a oferit o privire autentica asupra vieții din afara orașului.

Ubud

UBUD

După ce am petrecut câteva zile în capitala thailandeza, ne-am întors în Bali pentru a explora partea de nord a insulei. Cu siguranță, Ubud a fost un punct culminant al acestei călătorii. Prima impresie a fost copleșitoare, cu peisaje de vis cu dealuri verzi și culturi de orez care se întindeau pe kilometri întregi. În prima zi am vizitat Monkey Forest, o pădure tropicala uimitoare cu peste 600 de maimuțe ce trăiesc în libertate acolo. A fost o experiență fascinantă să fi aproape de animalele acestea și să le urmărești comportamentul în habitatul lor natural.

Următoarea zi a fost dedicata templelor și monumentelor. Am vizitat Palatul Ubud, o bijuterie arhitecturală care este locul unde familia regală de Ubud locuia până în secolul al XX-lea. A fost fascinant să descoperim complexul, cu cele doua curți, grădinile pline de flori, piscinele și băi publice. Apoi, ne-am îndreptat spre Templul Tirta Empul, care este un loc sacru pentru balinezii hinduși. Aici, am avut ocazia să participăm la o ceremonie de purificare prin scufundarea capului și a corpului în bazinele cu apă sfințită. În a treia zi, am pornit către Kintamani Volcano, unde am admirat priveliștea superba a vulcanului activ Mount Batur. Pe drum, am admirat frumusețea teraselor de orez din Tegalalang, o alta priveliște impresionantă. Pe parcursul zilei, am vizitat și cascada Tegenungan, care a fost o experiență încântătoare, cu apa curgând în valuri în cascadă.

Una dintre cele mai memorabile experiențe din Ubud a fost spectacolul Barong, care are loc în fiecare zi în centrul satului Batubulan. Acesta este un dans balinez tradițional, care spune povestea luptei dintre forțele binelui și răului prin intermediul unui personaj mitologic numit Barong. A fost o experiență fascinanta, cu dansuri extravagante, costume frumoase și muzică tradițională balineza care a creat o atmosferă magică. Acest spectacol m-au transportat în timp și mi-au oferit o perspectivă asupra culturii și obiceiurilor acestei insule magice.

Nu puteam pleca din Ubud fără să vizităm partea de est a insulei Nusa Penida. Am pornit la drum dis-de-dimineața pentru a ajunge la primul obiectiv, Diamond Beach, înainte de aglomerație. A fost o aventura în sine să ajungem acolo, traversând terenuri stâncoase și păduri tropicale. Dar a meritat totul pentru că priveliștea era absolut incredibilă. Diamond Beach este o plajă ascunsă între două formațiuni de stânca, cu nisip fin și alb și ape cristaline de un albastru turcoaz ce îți taie respirația. Privind în jos de pe vârful stăncilor, am fost uimit de frumusețea și liniștea acestui loc.

În perioada cât am stat în Bali, s-a desfășurat una dintre cele mai importante sărbători din cultura locală și anume Galungan. Ea este marcată printr-o serie de ceremonii și ritualuri care se desfășoară pe o perioadă de 10 zile. Această sărbătoare marchează victoria binelui asupra răului și este celebrată de către toți balinezii, indiferent de religie. În timpul sărbătorii Galungan, fiecare familie balineză pregătește o serie de ofrande care sunt oferite zeilor și strămoșilor. Aceste ofrande sunt numite „canang sari” și sunt confecționate din frunze, flori și alte obiecte decorative și sunt puse în fața caselor, în temple și în alte locuri sacre. Fiecare ofrandă este unică și este realizată în funcție de tradițiile și credințele familiei respective. În timpul sărbătorii Galungan, atmosfera din Bali este plină de bucurie și entuziasm. Străzile sunt decorate cu draperii și steaguri colorate, iar oamenii se adună în templele locale pentru a participa la ceremonii religioase și pentru a se bucura de tradițiile balineze.

Dacă ai avea ocazia să vizitezi Bali în timpul sărbătorii Galungan, ai putea experimenta una dintre cele mai importante și autentice tradiții balineze. Ar fi o oportunitate minunată de a învăța mai multe despre cultura și spiritualitatea din Bali și de a experimenta o sărbătoare unică în lume.

Jimbaran

JIMBARAN

În ziua în care am părăsit Ubud, am vizitat Tukad Cepung Waterfall și Kanto Lampo Waterfall, două dintre cele mai frumoase cascade din Bali, cu apă cristalină care cade în piscine naturale. De asemenea, ne-am relaxat pe plajă din Nusa Dua, cu nisip fin și ape turcoaz.

În cele din urmă, am petrecut două nopți în Jimbaran, unde am explorat plajele și am avut ocazia să vizităm Dreamland Beach. Am admirat apusul de soare de la Templul Uluwatu și am asistat la spectacolul tradițional Kecak Fire Dance. Am încheiat călătoria noastră seara, cu o cină pe plaja din Jimbaran, cu picioarele în nisip și cu oamenii zâmbitori și prietenoși ai Baliului în jurul nostru.

În ansamblu, călătoria în Bali a fost una dintre cele mai memorabile experiențe de călătorie pe care le-am avut vreodată. Fiecare destinație a oferit o experiență unica, de la plajele cu nisip fin la templele sacre și cascadelor spectaculoase. A fost o călătorie care a rămas cu noi mult timp și pe care o vom aminti cu drag mereu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *