Los Angeles, adesea abreviat LA, este cel mai mare oraș din statul California și al doilea cel mai mare din Statele Unite, după New York. Cunoscut pentru diversitatea sa culturală, industria de divertisment și peisajele variate, care includ plaje, dealuri și munți, LA este unul din cele mai vizitate, și în opinia noastra, unul din cele mai frumoase din lume. În rândurile de mai jos vom încerca să cuprindem esențialul acestui magnific oraș. Să începem!

Semnul Hollywood și Observatorul Griffith

Începe dimineața mergând la Observatorul Griffith. Este un loc minunat pentru a vedea orașul Los Angeles de sus, precum și celebrul semn Hollywood. Contrar credinței populare, însă, nu te vei putea apropia prea mult de semnul de la Hollywood, deoarece zona din jurul acestuia sunt proprietăți private. Dacă o faci, ar putea fi considerată o încălcare a proprietății, dacă nu cunoști proprietarii terenurilor.

Observatorul Griffith în sine este un loc interesant de vizitat, dar cu o disponibilitate foarte limitată. De asemenea, acesta este închis lunea. Intrarea este însă gratuită!

Hollywood Hall of Fame

Mergi pe Hollywood Blvd pentru Walk of Fame, unde poți vedea trotuarul plin de stele, la propriu! Walk of Fame este locul în care 2.600 de artiști de la Hollywood au obținut realizarea vieții lor, sub forma unei stele de 5 puncte încrustate în trotuarul de pe stradă.

Kodak Theater

Acest teatru este poate cel mai bine cunoscut pentru că găzduiește evenimentul suprem de la Hollywood – Premiile Academiei (Oscar) din 2002. Teatrul Kodak este cunoscut oficial sub numele de Dolby Theater din 2012, dar va fi întotdeauna Kodak Theater pentru rezidenții de lungă durată din Los Angeles.

Los Angeles County Museum of Art (LACMA)

Dacă îți plac muzeele, trebuie să treci neapărat pe aici. Probabil că îl vei recunoaște imediat după faimoasa instalație Urban Light, realizată de Chris Burden, amplasată proeminent la intrarea în muzeu, pe Wilshire Blvd, o stradă importantă din Los Angeles. Vizitează muzeul în timpul zilei, dacă dorești să intri (se deschide doar până la ora 17:00), dar dacă mergi doar pentru Urban Lights, atunci poți veni noaptea, deoarece este deschis 24 de ore și este frumos luminat când soarele apune.

LA’s Farmers Market and The Grove

La o stradă distanță de LACMA se află LA Farmers Market, un loc foarte bun pentru a privi oamenii, pentru a mânca ceva și pentru a te bucura de niște băuturi răcoritoare. Chiar lângă se află The Grove, probabil cel mai frumos centru comercial în aer liber.

Rodeo Drive

Rodeo Drive este cea mai luxoasă stradă din Los Angeles, cunoscută pentru magazinele sale de lux, pentru aparițiile de celebrități și pentru mașinile de lux care se aliniază adesea la locurile de parcare obișnuite de pe stradă. Fii cu ochii în patru când ești aici, nu se știe niciodată cu cine te poți întâlni!

UCLA Campus

UCLA este considerat a fi unul dintre cele mai frumoase campusuri universitare din SUA! Aici te poți plimba prin campus, poți vedea cum își duc viața de zi cu zi studenții americani și poți vizita camera în care s-a născut internetul, la 3420 Boelter Hall. De asemenea, UCLA a fost folosită ca platou de filmare pentru multe filme și emisiuni TV de la Hollywood. A fost folosită pentru a ilustra Universitatea Harvard în Gilmore Girls și Legally Blonde, printre multe altele.

The Getty Center

Numele real al acestui loc este Muzeul J. Paul Getty, dar localnicii îi spun pe scurt „The Getty”. Se află la doar câțiva kilometri distanță de campusul UCLA. Muzeul găzduiește opere de artă și picturi celebre (mai ales Irisuri de Vincent van Gogh), dar, în afară de asta, este faimos și pentru designul său arhitectural și pentru priveliștea uimitoare a orașului Los Angeles de sus.

Santa Monica Pier

După ce ai terminat cu The Getty, recomandăm o deplasare până în Santa Monica, la dig. Santa Monica Pier a fost declarat ca fiind punctul final oficial al legendarei autostrăzi Route 66, cu ocazia celei de-a 83-a aniversări a autostrăzii. Mai nou, se poate vedea un indicator rutier care marchează sfârșitul traseului în Oceanul Pacific.

Venice Beach

Dacă este posibil, ar fi perfect să ajungi aici cu puțin înainte de apusul soarelui. Plimbă-te pe Venice Boardwalk, vezi faimosul semn Venice Beach, privește cum se antrenează oamenii musculoși la Venice Muscle Beach în aer liber, la Skate Bowl urmărește skaterii care își execută trucurile și încheie ziua bucurându-te de unul dintre cele mai frumoase apusuri din lume.

Mulholland Drive

Mulholland Drive este o stradă faimoasă din Los Angeles, cunoscută pentru priveliștile sale spectaculoase și pentru legătura sa cu istoria cinematografiei și a culturii populare americane.

Strada poartă numele lui William Mulholland, un inginer irlandez care a jucat un rol crucial în dezvoltarea sistemului de alimentare cu apă al orașului Los Angeles la începutul secolului XX. Mulholland Drive se întinde pe aproximativ 34 de mile (circa 55 de kilometri) și traversează munții Santa Monica, oferind vederi panoramice asupra orașului Los Angeles, a San Fernando Valley și a Oceanului Pacific.

Cunoscută pentru traseul său șerpuitor și pentru peisajele pitorești, Mulholland Drive atrage turiști, bicicliști și fotografi care caută să surprindă frumusețea naturală a regiunii. De asemenea, strada trece prin zone rezidențiale exclusiviste, unde se găsesc multe case ale celebrităților și vile de lux.

Mulholland Drive a fost imortalizată în numeroase filme, seriale TV și cântece, contribuind la aura sa legendară. Printre cele mai notabile mențiuni se numără filmul „Mulholland Drive” al lui David Lynch, care adaugă un strat suplimentar de mister și fascinație pentru această emblematică arteră din Los Angeles.

Malibu

Malibu nu mai are nevoie de nicio prezentare. Cel mai probabil ai mai auzit de acest nume, așa că încearcă să faci o oprire! Malibu Lagoon State Beach, reprezintă un paradis al surferilor, un loc perfect pentru a admira majesticul dans pe valuri. Point Mugu State Park este, de asemenea, un loc minunat pentru a te opri și a te bucura de frumoasa coastă californiană.

Evident, în acest articol am încercat să acoperim esențialul acestui oraș incredibil, LA având muuult mai multe de oferit. Pe restul, vă lăsăm pe voi, turiștii, să descoperiți și să vă bucurați de acest oraș formidabil!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *