Soare, samba, și sport: Aceste trei cuvinte sunt destul de perfecte atunci când vine vorba de descrierea unuia dintre cele mai populare orașe din America de Sud: Rio de Janeiro! Deși, dacă sunt sincer, acestea reprezintă doar vârful icebergului. Rio este un oraș care are ceva pentru toată lumea.

Cristo RedentorCristo Redentor

Probabil cea mai iconică statuie din lume, Hristos Mântuitorul are 30 de metri. Dominând Rio de la o altitudine de 700 de metri, statuie este lejer unul dintre cele mai impresionante lucruri de văzut. În plus, priveliștea este absolut superbă!  Situată pe vârful muntelui Corcovado, statuia este rezultatul eforturilor conjugate a trei persoane: sculptorul francez Paul Landowski, inginerul brazilian Heitor da Silva Costa, și inginerul francez Albert Caquot.

Copacabana Beach

Până și numele plajei te duce cu gândul la petreceri, dans și cocktail-uri. Copacabana Beach este, fără dubii, una dintre cele mai iconice plaje din lume. Cei care aleg să meargă la plajă aici pot să se relaxeze absorbând razele calde de soare sau își pot petrece timpul implincându-se în sporturile de plajă practicate aici.

Santa Teresa

Santa Teresa

Pentru o adevărată delectare, rătăciți-vă pe străzile pitorești din Santa Teresa, unul dintre cele mai frumoase cartiere din Rio. Străzile colorate sunt pline de farmec și sunt renumite pentru că sunt deosebit de artsy. La doar cinci minute de centrul orașului Rio, Santa Teresa oferă o mulțime de opțiuni pentru a lua masa, muzică live și o scenă de noapte plină de viață.

Tijuca Forest

Tijuca Foreste reprezintă pentru Rio ce Central Park reprezintă pentru New York…singur excepție fiind că Tijuca Forest este o pădure tropicală. Această pădure găzduiește cascade, teren variat, 1,600 specii de plante, și peste 350 de specii de animale diferite. Intrarea este gratuită iar pădurea este deschisă zilnic.

Feira Hippie de Ipanema

”Piața hippie din Ipanema” este probabil cel mai bun loc din Rio pentru a găsi suveniruri autentice. Ceea ce a început ca o piață destul de mică (formată de hipioți) în 1968 a crescut într-un mini-oraș. Arta populară și contemporană, bijuterii, îmbrăcăminte și meșteșuguri pot fi cumpărate aici, precum și unele alimente cu adevărat delicioase.

Maracanã

Datorită Cupei Mondiale din 2014 și a Olimpiadei din 2016, acest stadion de la Rio a devenit bine cunoscut oamenilor din întreaga lume. Construit în 1950, stadionul are 78,000 de locuri și este un loc popular pentru o mulțime de evenimente sportive. Pentru cea mai bună experiență, vizitați stadionul în timpul unui joc, atunci când locul vine în viață cu energia fanilor.

Jardim Botanico

Jardim Botanico

Grădina Botanică din Rio, numită Jardim Botânico, este perfectă pentru iubitorii de plante care călătoresc în oraș. De fapt, chiar dacă nu vă interesează plantele, acest loc tot merită văzut și petrecut câteva ore. Cu peste 8,000 de specii de plante, este greu să nu fi uimit, în timp ce explorezi Jardim Botânico.

Muzeele din Rio

Cu atât de multă cultură și istorie într-un singur loc, ar trebui să fie muzee peste tot, nu? Acum, deși s-ar putea să nu te gândești la muzee când te gândești la Rio de Janeiro, cu siguranță merită să explorezi câteva din ele. Pentru artă uimitoare, vizitează Museu Nacional de Belas Artes sau Muzeul de Artă Modernă. Pentru o fereastră în istoria fascinantă a Braziliei, îndreaptă-te spre Muzeul Național al Braziliei. Și pentru o experiență cu adevărat fascinantă, vizitează Muzeul Imperial, fosta reședință de vară a împăratului Pedro al II-lea

Dacă ar fi să mai scriu despre Rio de Janeiro, probabil nu aș termina niciodată. Atât de impresionant și fascinant este acest oraș. De aceea, vă voi lăsa pe voi să descoperiți acest oraș fermecător în următoarea excursie. Até logo!