Tărâm magic unde zburdă elfii, o țară de gheață și de foc, într-un cuvânt, un loc cum nu mai este altul pe lume. Aceasta este Islanda, o țară cu cascade repezi, plaje cu nisip negru, o splendidă Lagună Albastră și cel mai fermecător cer, pe care se desenează, ireal, aurora boreal

Snaefellsnes

Echipează-te și îndreaptă-te spre Peninsula Snaefellsnes

Închiriază o mașină, pregătește-ți echipamentul și îndreaptă-te la nord de Reykjavik pentru a experimenta priveliști de vis. Toată lumea ajunge în Aeroportul Internațional Keflavik, deci, de aici va începe călătoria ta. Va trebui să închiriezi o mașină deoarece autobuzul spre Reykjavik este destul de costisitor. Îndreaptă-te spre nord-vestul Reykjavik-ului pentru a ajunge la Peninsula Snaefellsnes pentru a te bucura de vederi incredibile cu munți giganți și lacuri îndepărtate. Dacă ai timp, poți conduce pe Autostrada 54 de-a lungul întregii peninsule.

Golden Circle

Cascade și Golden Circle

Situată foarte aproape de locul de campare din Peninsula Snaefellsnes este frumoasa cascadă Kirkjufellsfoss. Aceste cascade din zonă oferă o vedere minunată asupra vârfului în formă de triunghi, Kirkjufell, odihnindu-se în fundal. Este o priveliște uimitoare, dar poate fi ruinată rapid de către grupuri de oameni, așa că, ar fi bine să te trezești mai devreme.

Aproape toată lumea care vizitează această țară incorporează în itinerariu drumul Golden Circle. Este o zonă condensată care are multe puncte de interes care atrag mii de oameni în fiecare an.

Thingvellir

Thingvellir

Prima oprire ar fi Thingvellir. Aici este locul unde două plăci tectonice, America de Nord și plăcile eurasiatice se îndepărtează încet. Mergi la puntea de observare și privește deasupra Þingvallavatn, cel mai mare lac din Islanda.

Geysir

Geysir

O altă oprire populară de-a lungul Golden Circle este Geysir, o zonă geotermală naturală. Oamenii vor aștepta în jurul acestei găuri gigante neștiind când următoarea explozie de apă se vă înăța la 50 de metri în aer. În momentul în care apa revine, nu este prea fierbinte dar totuși ați putea încerca să nu vă faceți leoarcă. 🙂

Cascada Gullfoss

Cascada Gullfoss

Continuă să conduci până la enorma cascadă Gullfoss. Mergi spre secțiunile de sus și de mijloc ale acestei cascade etajate și nu uita să-ți aduci geaca de ploaie deoarece din cauza ceții, te vei uda orice ar fi. Recomandarea mea ar fi să nu petreci foarte mult timp aici deoarece urmează Cascada Seljalandsfoss și crede-mă că nu vrei să ratezi apusul de aici.

Seljalandsfoss

Seljalandsfoss 

Mergi înapoi pe autostrada 1 Ring Road și continuă spre est pentru aproximativ 55km până când veți găsi o cascadă incredibilă care se revarsă asupra unui perete imens de piatră. Apusul la Seljalandsfoss reprezintă cel mai potrivit moment de a te afla acolo deoarece apa strălucește dând impresia ca e aur lichid.  Ceea ce face această cascadă unică, este faptul că aici poți explora  foarte mult, ajungând chiar în spatele ei  iar asta oferă niște fotografii incredibile.

Dyrholaey

Formațiunea de roci Dyrhólaey

Există două puncte diferite de unde puteți admira peisajul: unul care are vederea spre plaja cu nisip negru și unul care este mai sus, care are vedere spre iconica rocă găurită. Al doilea punct este un pic mai dificil de ajuns la el dar farul de sus și peretele arcuit fac să merite orice efort.

Svartivoss

Svartifoss: Cascada Neagră

Această cascadă ascunsă este una dintre cele mai impresionante lucruri pe care Islanda le are de oferit. Ea nu se află la marginea drumului, ca multe alte cascade, iar scurta excursie pentru a ajunge acolo te face să te simți un pic mai bine. Excursia este relativ ușoară, un pic în deal dar nimic complicat. După aproximativ 10 minute, veți vedea o cascadă care e posibil să te facă să crezi ca e cascada neagră dar nu, continuă doarece mai sunt cam două treimi din drum pănâ la Cascada Neagră. Dar merită pe deplin. Cascada de la capătul traseului este mult mai impresionantă decât prima pe care o vezi.

Ghețarul Jökulsárlón

Dacă dispui de mai mult timp, atunci să ajungi la Jökulsárlón este un must. Acestă plajă și lagună de gheață este unul dintre cele mai frumoase locuri. Există trei opriri aici și recomand să vă opriți la fiecare pentru a avea priveliști diferite. Prima oprire este chiar înainte de podul din stânga și este puțin mai aglomerată. Mergi în jos lângă lagună pentru a te apropia de bucățile de gheață pe măsură ce acestea plutesc. Peste stradă, există o oprire pentru plajă, unde bucățile de gheață se revarsă la mal. Este destul de distractiv să privești cum valurile fac ce vor ele cu gheața. Mergi pe plajă pentru a găsi bucățile mari de gheață. Iar ultima oprire, peste podul de la lagună, este cea mai aglomerată și este locul unde autocarele turistice opresc. De aici, puteți merge pe un mic deal pentru o vedere frumoasă asupra lagunei. Și daca ai noroc, poți observa cum familiile de foci înoată în jurul gheței care plutește.

 

După cum vă puteți imagina, aceasta este doar o parte din Ring Road. Această țară nu se aseamănă cu nicio altă țară, ceea ce face din acest tărâm unul cu adevărat unic. Islanda este fascinantă, unii afirmând chiar că s-au simțit ca pe altă planetă, iar sincer, chiar nu putem să-i condamnăm. Islanda dispune de extrem de multe atracții și lucruri de făcut, mai ales dacă iubești să îți petreci timpul „outdoor”. Vă las pe voi să descoperiți această țară minunată în următoarea călătorie!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *