Dubai este un oraș unic din toate punctele de vedere și a reușit să își creeze o identitate prin tot ce a realizat cu precădere începand din 2004 și până în prezent când această multitudine de recorduri mondiale în tot ce înseamnă lucrări arhitecturale (și nu numai) au început să răsară de la un an la altul și să reprezinte un magnet pentru turiști dar și pentru localnici. . Orașul atrage călătorii care caută ceva nou și diferit, oferind facilități internaționale împreuna cu aventura Orientului Mijlociu și destinații exotice cu un stil de viață cosmopolitan. Dubai reprezintă de asemenea capitala nedisputată a sporturilor din Orientul Mijlociu, găzduind evenimente de talie mondială care atrag printre cele mai mari nume împreuna cu sportul respectiv, fie că e vorbe de golf, tenis, curse de cai, curse de bărci, rugby sau navigație.

Din punct de vedere istoric, Dubai a fost la inceput o mică așezare pescarească. În jurul anului 1830 așezarea a fost preluată de o ramură a tribului Bani Yas din oaza Liwa condus de familia Maktoum, care se află și astăzi la conducerea Emiratelor.

Mai mult ca sigur, oricine a citit un pic despre Dubai are deja niște așteptări bine stabilite, dar, cu toate acestea, fii gata să fii de-a dreptul uluit. Începând chiar din aeroport, unde ești întâmpinat de angajați îmbrăcați impecabil, în porturi populare, de un alb imaculat, continuând cu intrarea la metrou, ce seamănă cu o navă spațială, cu Burj Khalifa, un punct de reper care se vede din orice colț al orașului.

Cele mai frumoase plaje din Dubai

The Beach Dubai – este una dintre cele mai mari plaje turistice din Dubai. În complexul The Beach puteți găsi magazine, restaurante și un cinema în aer liber iar beduinii vă așteaptă și ei pentru o plimbare cu cămila pe malul apei. De asemenea, aici se află și cel mai mare waterpark gonflabil din lume. Cred că putem fi destul de siguri că aici nu aveți cum să vă plictisiți.

Jumeirah Beach Residence – cea mai mare plajă din Dubai oferă și cea mai bună imagine. Deși o mare parte din plajă este destinată hotelurilor, această zonă apare adesea în fotografiile de pe rețelele de socializare. Desigur, un factor important sunt facilitățile complete la fiecare câteva sute de metri și locurile de unde te poți aproviziona cu mâncare și băuturi.

Situat la 5 kilometri distanță de portul Hamriya, Al Mamzar Beach Park oferă ceva mai multă intimitate decât parcul și plaja din Jumeirah, la costuri aproximativ egale. Sfârșitul de săptămână tinde să fie ceva mai aglomerat, la fel ca și în alte părți ale litoralului, însă, în timpul săptămânii, este suficient de liniștit. Plaja oferă dușuri, dar și șezlonguri în zonele principale, iar chioșcurile și cafenelele puncteză linia de coastă din spate. Zona verde este una din bijuteriile ascunse ale Dubaiului, datorită promontoriului pe care se întinde, Khawr al Mamzar – 106 hectare de piscine, locuri de joacă pentru copii, un amfiteatru, locuri special amenajate pentru picnic.

Jebel Ali – în ciuda faptului că această plajă se află la o distanță de 32 de km de centrul Dubaiului, măiestria cu care a fost amenajată această zonă face din acest loc unul demn de menționat. Deși este o zonă industrială, aici existând și cel mai mare port artificial din lume, zona încântă turiștii cu plaje lungi, nisip alb și fin și valuri deloc de neglijat. Turiștii care ajung aici dedică o mare parte din timp scufundărilor.

Ce nu trebuie ratat în Dubai

Burj Khalifa

Orașul se mândrește cu o mulțime de atracții unice în lume care au reușit să facă din Dubai un oraș demn de remarcat pe harta turismului din Orientul Mijlociu. Obiectivele turistice din Dubai se adresează tuturor categoriilor de turiști, de la impătimitii de shopping pană la cei care apreciază cultura și istoria arabă, de la cei care iubitorii plajelor cu nisip fin și pană la cei care admiră arhitectura futuristă care se remarcă la tot pasul.Burj Khalifa e unul din simbolurile Dubaiului, cea mai înaltă clădire din lume, măsurând 829.8m. E și unul din cele mai cunoscute obiective turistice din emirat și de neratat pentru oricine e la prima vizită în Dubai. Recomandarea noastră e ca biletele să fie achiziționate online, pentru a fi sigur că poți vizita Burj Khalifa la ora dorită și fără să stai la coadă. Inspirată de o abstractizare a florii Hymenocallis, structura impunătoare este, în esență, realizată din trei secțiuni dispuse în jurul unui nucleu. Văzută de sus, respectă modelul domului în formă de ceapă care se regăsește adesea în arhitectura islamică, deși la o scară mult mai mică. La baza grandiosului turn, veți descoperi un centru vibrant cu zone de divertisment și de luat masa, cuprinzând Dubai Mall, fântâna muzical-coregrafică Dubai Fountain și o mulțime de atracții turistice care sigur vă vor ține ocupaţi.

Fountains

Fântâna din Dubai reprezintă una dintre cele mai importante obiective turistice pe care nu trebuie să le ratezi. Fiecare jet de apă propulsat este colorat și iluminat mișcându-se simultan, în funcție de temele muzicale. Două spectacole au loc după-amiază, exceptând zilele de vineri. Spectacolele de seară încep la apusul soarelui și se repetă la fiecare 30 de minute, până la ora 23.00.

Al Bastakiya

O plimbare prin cea mai veche zonă a orașului, Cartierul Al Bastakiya, e ca o lecție de istorie și civilizație. De exemplu, veți afla că numele cartierului vine de la regiunea Bastak din Iran, de unde au emigrat mulți persani către Dubai în secolul al XIX-lea, atrași de condițiile mai bune pentru comerț, ocupația lor principală de la acea vreme. Al Bastakiya, printre cele mai vechi zone locuite din Dubai, ascunde adevărate comori arhitecturale – cea mai veche clădire datează din anii 1780.

Dubai Museum

Muzeul Dubai este principalul muzeu al orașului, aflat în clădirea Fortului Al Fahidi, ce datează din 1787. Muzeul a fost deschis de unul dintre șeicii orașului în 1971 pentru a prezenta modul de viață tradițional al emiratului Dubai. Colecțiile muzeului includ antichități locale, artefacte din țări africane sau asiatice care au intrat în contact cu Dubaiul prin relațiile comerciale, dar și diorame ce ilustrează viața în emirat înainte de descoperirea petrolului.

Când mergi în Dubai, e obligatoriu să te plimbi cu o Abra în Dubai Creek, un fel de taxi local pe apă, așa cum e obligatoriu să te plimbi cu gondola în Veneția. Aceste bărci cu motor transportă de zeci de ani localnici și turiști deopotrivă, așa că există șanse mari să aflați povești valoroase.

Moscheea Jumeirah

Moscheea Jumeirah este singura moschee din Dubai care e deschisă șase zile pe săptămână. Este renumită pentru programul „Open doors. Open minds.”,  care încurajează vizitele non-musulmanilor, în special ale turiștilor, cu scopul de a înțelege mai bine cultura și civilizația locală.

Miracle Garden

Miracle Garden este o zonă foarte verde sau mai bine spus foarte colorată. Cu ajutorul florilor sunt făcute aranjamente interesante, de la căsuțe la animale sau mașini și chiar și un avion Emirates, care tronează la loc de cinste. Florile folosite sunt în proporție de peste 90% petunii de toate culorile. Este o grădina circulară, cu alei late și foarte multe chioșculete,magazine și terase. Poți petrece câteva ore sau o zi întreagă dacă timpul îți permite, să te bucuri de priveliște, relaxare și ceva bunătățuri. Un miracol în deșert într-adevăr, fiindca totul în jur este doar nisip, cât vezi cu ochii doar nisip.

Palm Jumeirah

Palm Jumeirah este o insulă artificială sub formă de palmier, deseori numită a 8-a minune a lumii. Deseori imaginaţia umană întrece toate limitele, iar rezultatul inspiraţiei şi ştiinţei este de multe ori fabulos. Insula are forma perfectă a unui palmier acoperit cu o semilună, atât trunchiul cât şi frunzele sunt formate din fâşii de pământ. Dincolo de frumuseţea şi unicitatea Insulei Palmier există anumite aspecte care au adus schimbări de mediu în Dubai. Există o reducere a mediului acvatic din zonă, eroziunea neobişnuită a solului de coastă, precum şi existenţa unor sedimente neregulate de-a lungul ţărmului.

Activități extra

The Dubai Mall

În apropierea imediată a Burj Khalifa-ului se află Dubai Mall. A numi această clădire doar un mall îi face o mare nedreptate. Chiar și o zi întreagă petrecută aici nu e destul pentru a vedea totul. Alături de cele 1200 de magazine si 150 de restaurante, mall-ul găzduiește un parc tematic , o cascadă uriașă, o fântână coregrafiată în aer liber, gigantul acvariu din Dubai și un zoo subacvatic.

Turul orașului Dubai

Experimentează contrastul dintre tradițiile vechi și partea modernă a orașului într-un tur în Dubai, cu un ghid local. Descoperă moștenirea orașului și minunează-te de opulența sa. Turul include povești personale locale, spuse de ghidul tău, și recomandări de locuri din Dubai.

Delfinariul din Dubai

Delfinariul din Dubai este singurul loc în Dubai unde puteți vedea „Delfinii live și Salonul de foci”. Acest eveniment este plin de informații extraordinare despre viața mamiferelor marine. Extrem de interactivi și talentați, delfinii afișează performanțe uimitoare și secvențe bazate pe comportamentele lor naturale. Născut cu un zambet permanent, delfinul jucăuș și grațios este o experiență vizuală emoționantă și de neuitat pentru oamenii de diferite vârste.

Ski pe zăpadă in Dubai

O zi distractivă pentru întreaga familie așteaptă la prima stațiune de schi interior din regiune! Cu activități diverse care vor aduce cu siguranță un zâmbet pe fața oricui, Ski Dubai, situat în Mall Emirates, oferă o varietate de activități și vă oferă șansa de a schia, snowboard, tiroliană, o plimbare cu telescaunul pentru a vă bucura de priveliști sau pur și simplu luați parte la o luptă prietenoasă cu bulgări împreună cu  prietenii și familia  și experimentați o întâlnirecu pinguinii, toate  sub un singur acoperiș.

Desert Safari

Trăiește o experiență remarcabilă și plină de spirit aventurier, o altă vibrație într-un cadru oriental, desăvârșit! O escapadă în deşert este o şansă de evadare şi de reculegere și dovada că Dubai este un oraș al contrastelor, în care surprizele și spontaneitatea sunt la ordinea zilei.

Parcul acvatic Wild Wadi

Unul dintre cele mai tari parcuri acvatice de oriunde din lume este Wild Wadi, o alegere populară în orice moment al anului, datorită vremii călduroase din Dubai. Situat chiar pe țărm, alături de Burj Al Arab, Wild Wadi este o adevărată experiență acvatică arabă. Wild Wadi are ca temă povestea personajului clasic arab Juha și oferă o varietate de atracţii, tobogane și activități pline de energie pentru toate vârstele.

Cartierul istoric Al Fahidi

Al Fahidi este unul dintre cele mai vechi cartiere din oraș. Cel mai bine văzut mergând de-a lungul lui, această zonă oferă turiștilor o altfel de viziune asupra orașului, una nostalgică a unei ere trecute cu turnuri tradiționale și labirinturi de străduțe.  Turnurile tradiționale de vânt, construite din piatră, tec, gips, lemn de palmier și lemn de santal, reprezintă doar o mică parte a istoriei din Al Fahidi. Fiecare alee, fiecare cărare unduită și fiecare turn răcorit de bătaia vântului spune câte o poveste despre viața dinainte de Emirate. Evadați din universul zgârie-norilor și aruncați o privire la felul în care generațiile trecute de arabi își duceau traiul în acest cartier istoric.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *