Casablanca este cel mai mare oraș al țării și servește ca port principal și cel mai mare centru de afaceri și financiar. Pe lângă faptul că deține a doua moschee ca mărime din lume, Moscheea Hassan II, Casablanca nu este atât de bine cunoscut pentru atracțiile sale, cei mai mulți vizitatori venind în oraș pentru afaceri, mai ales în comparație cu destinațiile turistice mai populare din Maroc, cum ar fi Marrakesh și Rabat.

Vizitatorii trebuie să privească mai departe decât vede ochiul liber. Casablanca este un amestec interesant de culori cu al său trecut colonial francez, cultura arabă tradițională, locație de coastă, modernizare și tehnologie. Casablanca este un oraș care are multe de oferit.

Atracții și obiective turistice

Vizitează magnifica Moschee Hassan II

O vizită în Casablanca nu este completă fără a vedea cea mai faimoasă structură a orașului, Moscheea Hassan II. Lucrările au durat șase ani pentru a fi finalizate cu ajutorul a 6000 de artizani marocani tradiționali. 

Comandat de către regele Hassan al II-lea, Moscheea Hassan al II-lea a fost finalizată în 1993. Moscheea a devenit a doua moschee ca mărime din lume și privește peste Oceanul Atlantic.

Vizitatorii pot admira interiorul său complex printr-un tur ghidat necesar pentru non-musulmani pentru a intra în moschee. De asemenea, priveliștea din Curtea sa spațioasă este magnifică.

Explorează Cartierul Vechi

În comparație cu alte orașe marocane, vechea medină (cartier) din Casablanca este relativ tânără și este considerată mai puțin vibrantă. Vechea medină din Casablanca a trecut prin diferite reconstrucții, o dată în 1755, după un cutremur și din nou în 1907, când a fost aproape distrusă de către francezi.

Recomandăm să petreci ceva timp în acest orașel înconjurat de pereți vechi pentru a putea experimenta în mod autentic viața de zi cu zi din Casablanca. Cei care se vor aventura mai tare, vor descoperi frumusețea ascunsă a cartierului vechi, acest fiind plin de locuri prețioase.

Plimbă-te de-a lungul Boulevard de la Corniche

Boulevard de la Corniche se întinde de-a lungul coastei la vest de Moscheea Hassan II. Pasarelele lungi sunt căptușite cu palmieri pe o parte și malul mării pe de altă parte, împreună cu diferite cluburi de noapte, restaurante, cafenele, și multe altele.

În această zonă a orașului, cartierul este plin cu cluburi de plajă private, care oferă membrilor și vizitatorilor acces la înot în mare. Această zonă evidențiază cultura de pe litoralul din Casablanca cu o mulțime de activități distractive, cum ar fi ciclism, fotbal pe plajă, și artiști de stradă.

Vizitează Catedrala din Casablanca

Catedrala Casablanca, de asemenea, cunoscută și sub numele de Cathedrale Sacre Coeur. Construită de francezi în anul 1930, catedrala este o structură realizată cu măiestrie, proiectată de arhitectul Paul Tournon, utilizând stilul art Deco, cu o influență clară asupra designului marocan. Rezultatul? O catedrală de o frumusețe unică.

Catedrala servește drept cadru religios important în timpul statului francez-catolic al țării, dar funcția sa religioasă a încetat atunci când Marocul a câștigat independența în 1956.

În zilele noastre, încă bine conservată, catedrala este folosită ca un centru cultural care găzduiește expoziții și târguri.

Piața Mohammed V

Piața Mohammed V este un loc minunat pentru vizitatori pentru a se cufunda în viața de zi cu zi locală și admira clădirile publice ale orașului. Piața a fost stabilită în 1910 de francezi și este înconjurată de clădiri publice frumos amenajate, inclusiv oficiul poștal central sau Grande Poste, Palais de Justice și un turn cu ceas superb.

Piața dispune de o monumentală statuie a generalului francez, Marshal Lyautey, întemeietorul orașului modern și o fântână mare, care găzduiește ocazional spectacole muzicale  pe bază de apă. Ai grijă la porumbei 🙂

Efectuează o plimbare în Arab League Park

Situat în centrul orașului, Arab League Park este un parc pitoresc, care reprezintă o reminiscență a unei oaze în climatul cald și uscat din Maroc. Parcul este format din palmieri frumos aranjați, cu o fântână măiestuasă, care alinează calea principală.

Parcul a acoperit 30 de acri și a fost reproiectat din parcul central inițial al orașului de francezul Albert Laparade. Apoi, acestuia i-a fost dat numele de Park Lyautey. Astăzi, este cunoscut după numele său modern, Arab League Park.

Palatul Regelui

Palatul Regelui din Casablanca este doar unul dintre numeroasele palate rezidențiale ale regelui Marocului împrăștiate în toată țara în aproape fiecare oraș. Acesta este locul în care regele va sta în cazul în care vreodată el vizitează orașul. Palatul este situat în apropierea noului Medina, și, ca fiecare dintre palatele din alte orașe, cel din Casablanca este la fel de măiestuos, cu o structură exterioară impresionantă.

Din păcate, este imposibil să vizitezi interiorul, dar admirând arhitectura sa și fotografierea palatului, este suficient pentru a te delecta.

Experimentează bucătăria Marocană

Când vizitezi Casablanca, este o idee excelentă să încerci bucătăria locală marocană. Nu există nici un loc mai bun pentru a încerca miel Tajine, deliciosul  pui fript, Rfisa, un fel de mâncare de pui cu linte, o supă pe baza de roșii numiă Harira, miel prăjit, cunoscut și ca mechoi, cușcuș, și multe altele.

Dacă ești un fan al mâncării savuroase cu un amestec sănătos de legume, atunci nu te vei mai sătura de preparatele din bucătăria marocană. Orașul are, de asemenea, alte soiuri de restaurante care servesc mâncăruri uimitoare pe bază de fructe de mare.

Ar fi mai multe de spus despre minunatul Casablanca, dar vă las pe voi să descoperiți acest oraș deosebit în următorea vacanță!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *