Cappadocia sau „Tărâmul Baloanelor” se află în zona centrală a Turciei, fiind o regiune istorică din estul Anatoliei, inclusă în Patrimonul UNESCO. Cappadocia este una dintre principalele atracții ale Turciei, atât datorită reliefului deosebit, cât și a cerului colorat cu baloane.Cappadocia găzduiește 36 de orașe subterane, dar și multe altele nedescoperite încă. Patru dintre acestea sunt deschise publicului pentru vizitare.

Cele mai importante sunt: Kaymakli (cel mai mare oraș subteran) și Derinkuyu (cel mai adânc oraș subteran). Cappadocia este unul dintre primele locuri din lume, în care zborul cu balonul se realizează cel mai bine. De asemenea, alte locuri pe care nu trebuie să le ratezi sunt: orașele subterane, văile unice, bisericile, moscheele sau atelierele din ceramică.

Top activități de făcut în Cappadocia

Bucură-te de răsărit pe una din numeroasele terase din Goreme

Unul dintre cele mai bune și spectaculoase lucruri de făcut în Cappadocia este să te trezești devreme. Este important să menționăm că aceste terase aparțin hotelurilor. Nu este permis accesul dacă nu ești cazat la unul dintre aceste hoteluri. O mulțime de oameni nu cunosc acest lucru și conduc până la Goreme dimineața devreme în speranța de a vedea baloanele în timpul răsăritului. Cu toate acestea, majoritatea hotelurilor oferă intrare liberă după răsărit. În mod normal, baloanele ar trebui să zboare în fiecare dimineață. Cu toate acestea, depinde foarte mult de vânt. Uneori, baloanele se înalță un pic după răsărit, așa că merită să aștepți puțin. Cappadocia este situat în deșert, deci, dimineața este foarte rece. Asigură-te că ai împachetat și niște haine călduroase, pentru a nu îngheța în timp ce aștepți ca baloanele să își ia zborul.

Privește apusul în Valea Roz

Acesta este unul dintre cele mai bune și frumoase lucruri de făcut în Cappadocia! Vizionarea apusului în Valea Roz este o activitate magică și de neratat. Dar ceea ce face Valea Roz atât de specială nu sunt doar formațiunile incredibile de stânci. Mineralele din piatra de nisip au o nuanță roz pe care o poți vedea clar pe tot parcursul zilei. Dar, cel mai bun timp pentru a te bucura de acest fenomen este la apus. De aceea, Valea Roz este unul dintre cele mai populare locuri din Cappadocia unde trebuie să te bucuri de apus

Fă o vizită la Valea Porumbeilor

Valea Porumbeilor, cunoscută și sub numele de Valea Guvercinlik, se află la 10 minute de mers cu mașina de Goreme și este una dintre cele mai renumite văi din regiunea Cappadocia. Aproape fiecare tur face o oprire aici, deci e foarte greu să o ratezi. În partea de sus se află celebra Goreme Panorama, un peisaj desprins parcă de pe Lună, ce se răspândește la picioarele tale și tot ce poți face este să admiri ce a putut face Mama Natură. Aceste forme tipice pe care le poți găsi în jurul întregii regiuni sunt rezultatul a sute de ani de eroziune.

Efectuează un zbor cu balonul în timpul răsăritului de soare

Dacă plănuiești o excursie in Cappadocia, unul dintre cele mai bune și distractive lucruri de făcut este un zbor cu balonul cu aer cald! Fii gata să te trezești dimineață, pentru că vei fi preluat la ora 4 dimineața. Odată ajuns la destinație, asiști la ridicarea gigantului balon. Plimbarea propriu-zisă cu balonul durează aproximativ o ora și câteva minute, timp în care se poate admira răsăritul, într-un cadru de poveste, alături de sute de baloane pe cer. Este absolut minunat să plutești în aer la aproximativ 1000 metri altitudine, într-un peisaj de poveste, unic în lume. La finalul cursei, toți participanții la zbor ciocnesc un pahar de vin spumant, oferit din partea casei.

Descoperă Mănăstirea Selime

Mănăstirea Selime, cunoscută și sub numele de Mănăstirea Kaledibi, este cea mai mare mănăstire de piatră din Cappadocia, cu o biserică de dimensiunea unei catedrale. Mănăstirea a fost sculptată manual de către călugări în secolul al XIII-lea și în afară de biserică, complexul dispune, de asemenea, de camere de locuit pentru călugări, o bucătărie mare și grajduri pentru animale. Zidurile au fost odată decorate cu fresce din care foarte puțin a rămas, dar complexul rămâne totuși un loc minunat de văzut și explorat.

Explorează Muzeul în aer liber Goreme

Parcul Național Goreme este renumit în lume pentru cea mai importantă atracție culturală din Cappadocia: Muzeul în aer liber Goreme. Aici vei întâlni un complex monahal format din mănăstiri și biserici rupestre, săpate în stancă, drept mărturie istoriei creștinismului din Anatolia. Din nefericire, în interiorul bisericilor este interzisă fotografierea, pentru a nu afecta frescele de pe pereți. Parcul Național Goreme este inclus atât în Patrimoniul Cultural, cât și în Patrimoniul Natural UNESCO.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *