Situat între munți și mare, Cape Town își croiește frumusețea naturală cu mândrie. Ridicându-se deasupra orașului, iconicul Table Mountain oferă platoul perfect pentru vederi panoramice care se întind spre Atlanticul strălucitor și plajele blonde ale orașului.

Cape Town

Nu există nicio certitudine că altcineva ar fi ocupat locul orașului înainte de europeni, din secolul XV. Cele mai vechi rămășițe construite în regiune datează de acum 15.000 de ani și au fost găsite la Peștera Peers din suburbia Fish Hoek. Nu există izvoare de istorie scrise, înainte de a fi menționat pentru prima dată de către Portughezul Bartolomeo Diaz. În 1488, Bartolomeu Diaz a fost primul european care a ajuns în zonă și l-a numit Capul Furtunilor (Cabo das Tormentas). Ulterior a fost redenumit de Ioan al II-lea al Portugaliei drept Capul Bunei Speranțe (Cabo da Boa Esperança) din cauza marele optimism economic generat de deschiderea unei rute pe mare spre India și Orientul Îndepărtat. Vasco da Gama a văzut Capul Bunei Speranțe în 1497. În 1510, la bătălia râului Salt, Francisco de Almeida și cincizeci dintre oamenii săi au fost au fost învinși și uciși de către clanul !Uriǁ’aekua („Goringhaiqua” în ortografie aproximativă olandeză), care a fost unul dintre clanurile Khoekhoe din zonă care includa și clanul !Uriǁ’aeǀ’ona („Goringhaicona” în ortografie aproximativă olandeză, cunoscută și sub numele de „Strandlopers”), care se pare ar fi strămoșii națiunii !Ora de astăzi. La sfârșitul secolului al XVI-lea, navele portugheze, franceze, daneze, olandeze și engleze, dar mai ales portugheze au continuat să se oprească în mod regular în golful Table Bay, pe ruta spre Indii. Au făcut comerț cu tutun, cupru și fier cu clanurile vorbitoare de Khoekhoe din regiune, în schimbul cărnii proaspete.

 

Atracții și activități

Cape town

Efectuează un tur gratuit al orașului

Începe vizita cu un tur gratuit, pe jos. Este cel mai bun mod de a te familiariza cu orașul. Vei vedea principalele obiective turistice, vei învăța puțină istorie și vei întâlni un ghid expert local care îți poate răspunde la orice întrebare pe care o ai în legătură cu orașul.

Table Mountain

Bucură-te de priveliștea de pe Table Mountain

La o altitudine de peste 1000 de metri, priveliștea de pe Table Mountain este cea mai bună din oraș. Aici se poate ajunge cu telecabina dar dacă vrei să-l escaladezi, cel mai scurt drum durează aproximativ doua ore. Sus, te vei putea bucura de cea mai bună priveliște asupra orașușui, portului și a plajelor. Cel mai bun moment pentru a vizita este la apus. Escaladează-l, ia-ți niște gustări și bucură-te de priveliștea spectaculoasă!

Victoria & Alfred Waterfront

Victoria & Alfred Waterfront

Probabil una dintre cele mai vizitate zone ale acestui oraș plin de viață este cartierul de pe litoral cunoscut sub numele de Victoria & Alfred Waterfront. Rătăcirea în jurul acestei zone poate ocupa cu ușurință cea mai bună parte a unei zile cu atât de multe lucruri de văzut și de făcut. Restaurant după restaurant vor servi fructe de mare proaspăt prinse iar V&A Food Market merită o vizită pentru a te familiariza cu bucătăria locală.

Signal Hill

Signal Hill

Dacă vizitezi Cape Town, sper că îți plac apusurile. În cazul în care nu era deja evident, în Cape Town există foarte multe locuri pentru a te bucura de apus. Cocoțat în fața muntelui, cel mai apropiat loc de malul mării este Signal Hill. Spre deosebire de vecinii săi, aici chiar puteți conduce până în vârf, ceea ce face din acest loc unul perfect pentru a admira apusul, vederi panoramice asupra orașului și a mării.

Kirstenbosch

Rătăcește-te în Grădina Botanică Kirstenbosch

Situată la baza muntelui, Grădina Botanică Kirstenbosch nu trebuie ratată dacă îți plac plantele exotice, priveliști deosebite sau pur și simplu îți place să petreci timpul în natură. Cu o gamă largă de plante africane amenajate special pe căile de acces, poți să îți „pierzi” ușor o după-amiază în aceste grădini.

Camps Bay

Îndreaptă-te spre plajă

Prin ciocnirea frumos dinamică a oceanelor atlantice și indiene, coasta de 1,740 de mile lungime din Africa de Sud se mândrește cu unele dintre cele mai uimitoare plaje din lume. Cu fiecare dintre ele oferind ceva diferit, există într-adevăr unul pentru toată lumea – surferi, scufundători de rechini, călăreți, parapantă … Viața în Camps Bay se simte ca o vacanță nesfârșită. Camps Bay se află la aproximativ 10 minute de centrul orașului Cape Town și Mountain Table și la numai 20 de minute de V & A Waterfront. Cu o mulțime de lucruri de făcut, această plajă este ideală pentru călătorii activi.

Boulder Beach

Admiră pinguinii de aproape pe plaja Boulder în Simon’s Town

Simon’s Town este o bază excelentă pentru mai multe atracții uluitoare dar este cel mai bine cunoscut pentru un set de rezidenți care nu prea par la locul lor pe continentul African. Pinguinii! Pentru a vedea colonia de pinguini de aproape, sari peste zona aglomerată de pe debarcader și îndreaptă-te spre parcarea gratuită de la Boulder Beach. Poți achiziționa bilete la intrarea în parc adiacent zonei de parcare și literalmente poți înota cu pinguinii.

Bo-Kaap

Vizitează coloratul cartier Bo-Kaap

După vizitele la malul mării, merită să vizitezi acest cartier spectaculos. Plimbarea pe străzile acestui micuț cartier te va face să te simți ca pe un platou de filmare, iar culorile vii nu pot decât să te încânte. Fiecare casă din acest cartier este considerată un monument istoric iar îngrijirea lor este o chestiune serioasă pentru locuitorii de aici.

Insula Robben

Insula Robben

Insula Robben este un loc cu o încărcătură istorică deosebită. Insula este situată pe coasta oraşului Cape Town şi reprezintă locul în care regimul apartheid îşi condamna toţi duşmanii. Figuri legendare ale luptei pentru libertate şi drepturile omului au pătimit pe insula Robben. Printre ei – Nelson Mandela şi Walter Sisulu.

 

Ar mai fi multe de spus despre acest oraş extraordinar, însă cuvintele nu pot întrece experienţele de la faţa locului așa că vă voi lăsa pe voi să descoperiți minunatul Cape Town.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *